Jag borde egentligen sova nu...

Jag borde verkligen sova nu... som vanligt fastnar jag vid datorn och facebook. Det gör ioförsig att jag uppdaterar här och det är ju bra! Huvudtanken med min blogg var att lägga ut målningar och pyssel, vilket jag glidit ifrån lite. Det finns så mycket att skriva och tipsa om! Och ärligt talat hinner jag inte pyssla så mycket för tillfället men ska snart visa lite teckningar jag hittade häromdan :) En liten vernissage sådär.  

Just nu lyssnar på denna underbara låt som Elisabeth tipsat om. Kings of Convenience har jag missat helt och hållet! Åh de är så mysiga.



Misread


I'd rather dance with you


Godnatt! <3

Finns det något bättre än 50-tals klänningar?

Nu är det bestämt: Jag ska sy min egna balklänning! Det ska bli jätteroligt att få ha på sig en så personlig klänning :) Det stora problemet är dock hur den ska se ut och vilket tyg jag ska använda. Jag blir helt virrig och kär i alla tyger i affären. Men gammaldags rosa står högt på listan!

Just nu sitter jag och dreglar över fantastiska äkta vintage klänningar som jag mer än gärna låter mig inspireras av. Har valt ut mina favoriter, kolla in!






Jag vill ha alla!!
Klänningarna kommer från http://www.poshgirlvintage.com


Så sjukt roligt att den kom med!

Hahahaha, jag skickade in ett foto jag tog på flyget från Bryssel på en juiceburk med spännande översättning till tjuvtittat.se. Och så blir den publicerad! :D Fick en chock när jag såg min bild precis...glömde dock att ange credit vilket var lite dumt. Men äsch det gör nog inget! 



Look-alike?


Stephen Moyer (True Blood) & Mark Dymond (Northanger Abbey)

Visst är de lika varandra? Nästan läskigt likt! Kolla bara polisongerna liksom. När jag såg True Blood för första gången trodde jag det var Mark som spelade Bill. Men icke! De är båda brittiska skådespelare och kör verkligen samma poser! Haha, kolla in dessa:


f.v: Stephen, Mark

Diamonds are a girls best friend

Resultatet av gårdagens smyckesverkstad!


Ett par örhängen som Güler ska få ikväll på hennes partey.

Ett halsband till mig :) Det händer inte ofta, ger hellre bort.


Coldplay släpper nytt!

Nu är jag superglad för Coldplay ska släppa ny skiva! Jippiii! De har tydligen jobbat på den länge, så det är najs. Åh det måste vi fira med en GRYM livelåt som ni säkert känner igen!


En älskad fotograf som blev 92 år

Irving Penn var en stor amerikansk modefotograf som föddes 1917 och dog 7 oktober iår. Irving fotade för Vogue men var också känd för sina porträttfoton. Här kommer en liten tribute till honom med hans fantastiska foton!







Kate Moss, 1996

Pablo Picasso, 1957

Borde kanske komma till saken denna dag

Idag är har vi projektarbetsdag och har inga lektioner. Min plan för denna dag var att kanske skissa lite på projektet men framförallt att plugga naturkunskap till provet på fredag. Hittils har jag inte gjort något av dem och får kanske sätta igång...Har googlat på massa balklänningar istället, haha. Åh vad jag längtar till balen :) 

Dessa två är så eleganta, gillar verkligen ryggarna!

Fast egentligen hade jag velat ha en sånhär:


Vintage Stories

Vintage Stories på Kappahl




Denna kollektion är så fin och puttinuttig så det finns inte. Hade inte sagt nej till dessa plagg! Väskan hade varit perfekt på balen.
Det enda negativa är att de är så dyra (för en fattig student), typ 300-500 kr styck.
Men drömma kan man ju :)


Amerikanska pannkakor!

Idag tänkte jag dela med mig av ett gott recept på amerikanska pannkakor. Perfekt om man är trött på vanliga platta och de är mycket godare. Detta är för två pers, men det är ju lite svårt att dela på ett ägg så jag brukar göra hela och kyla in resten. Om man inte har en gäst såklart :)

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 msk smör

Såhär gör du:
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker.
Smölt smöret.
Blanda ihop det smälta smöret och mjölblandningen med mjölk och ägg (rör inte för mycket)
Stek pannkakorna ca 10 cm stora i smör.
NJUT!
+ glöm inte sirap och bär/sylt!




INGRID 18 ÅR! :D




Finaste efterätten har Ingrid gjort! Någon slags limecheesecake (tror jag) med sockriga rosblad. Plus ett creepy ljus som aldrig ville släckas! Haha :)

En historia som ingen annan

Här kommer en bok ni verkligen måste läsa! Helt otrolig berättelse. Läs mer om den här.

 

Ekollon is the shit.

Det var rätt roligt idag. På bussen satt jag och filosoferade när en man sätter sig bredvid mig. Det blev sådär konstigt awkward som det brukar bli ibland, man sitter liksom tyst bredvid varandra i tjugo minuter. Varför egentligen säger man ingenting? Men samtidigt orkar man inte. Svenskare kan det inte bli. 
Men så hör jag radion där Joan Osborne sjunger "What if god was one of us, just a stranger on the bus". Det var bara för passande och började småflina för mig själv.

Påtal om gud och all religonssnack är denna rätt passande också :) Alkisar kan vara rätt roliga ibland. Men då menar jag ibland!

Pendeltåget Märsta-Södertälje, Stockholm

En alkis ~55 sitter och pratar med tre målare ~20.
Alkisen: Är du protestant?
Målare 1: Vad fan är det?
Alkisen: En sådan där som protesterar mot att Jesus hängde på korset.
Målare 1: Jaha, nä det är jag inte.
Alkisen: Vad tror du på då?
Målare 1: Ingenting.
Alkisen: Då är du ateist.
Målare 1: Ja.
Alkisen: Bra! Det är bäst att hålla sig utanför den där religionsskiten.
Målare 1: Ja för fan.
Alkisen: Ja de bara bråkar och håller på.
Målare 1: Ja.
Alkisen: Slänger handgranater på varandra. Och ekollon.


4 minuter av glädje



En kille som har åkt till 42 länder och dansat! Jag bara sitter här och ler.

Vi är alla på samma jord.
Haha är inte det från Tarzan förresten?

Nåt att tänka på...

Jag blev så glad när jag såg den här bilden! För det första är jag stressad av allt plugg (fy på samhällsprov imorgon) som kom helt plötsligt från ingenstans. Så när jag såg den här blev det inte lika jobbigt längre, för en dessert är jag alltid sugen på! Känner verkligen för att slänga ihop en
kladdis nu..
Så nu vet ni det, stressed is desserts backwards!  


Studentens lyckliga dar..

Jag har inte funderat så mycket på studenten. Eller jo, men det har känts så långt bort! Så idag när vi testade och valde studentmössor fick jag en sådan längtan till den 28 maj för det blev så verkligt. Denna längtan är även blandad med ångest för det ena och det andra, speciellt vad jag ska göra med mitt liv efter denna lyckliga dag. Men det tillhör framtiden! Det kändes så härligt att specialdesigna denna mössa och få veta att snart kommer min egen sitta på huvudet. Hoppas bara jag valde rätt storlek så den sitter bra på huvudet!
Bestämde mig för att ta guldtext och estetfärgen, lila, på stenen och tunna sammetsbandet. Man ska vara stolt över den linje man går! Så det blir nog hur bra som helst.

Åh vad jag längtar!

Estetisk


Bioschemat framöver ser riktigt lovande ut!

Ojoj, framtiden bådar gott när det gäller bio! Dessa kommer jag definitivt inte missa.
 



Kära Heath Ledger..

Äntligen en ÄKTA Disneyfilm!

Internettips från metro som man inte får missa

Åh herregud. Tryck på länken och lägg in en bild på er själva och se hur den börjar röra sig! It's alive!
http://labs.mppark.jp/hige/



Ooh my gaaaaad.

Yey! idag kommer det roliga (men patetiska) svenska Hollywood fruar. Det måste firas med kladdkaka. Och ännu mer kladdkaka.



Dagens shopping...

Gina tricot har faktiskt fint stickat!


Den gråa var det 50% på så det var rena kapet :)

The Edge of Love=kärlek

Jag har helt missat en film som kom förra året, The Edge of Love. Gick den på bio? I alla fall verkar den vara helt underbar! Titta bara på Kiera och Siennas kläder! Herrejesus, det är att dö för. Det är så min smak så det finns inte. Det är alltid så, de finaste klädstilarna är i åritionden där man inte vill leva. Som här, under andra världskriget eller det kvinnoförnedrande 1800-talet. Det blir nog att gå och hyra den idag.






Blåmesen på första raden.


ES3B!
Skojfoto med Izzas kamera innan det riktiga. Men ungefär såhär kommer det se ut! (självklart utan Elins gapskratt, haha)

RSS 2.0