Studentutspringskor är fixade

Igår var jag på internetjakt efter studentskor och trillade in på laredoute.se där jag hittade dessa fina! Jag hade lite krav: de måste vara storlek 35 om det inte är nåt band över foten så den inte glappar. Vi springer ju så mycket den dagen och mina små fötter är lite kräsna. Sen ville jag gärna ha lila så de matchar den lila strimman och kokarden på min mössa (lila är estetfärgen), och inte för dyra såklart.

Dessa uppfyller alla krav :)Pumps för 249 kr på laredoute.se. De finns i sju färger till :)

Då är det bara väntan i 6 dagar som gäller!


Digitalt skapande

Har just nu digitalt skapande och tänkte visa två av mina vackra alster från denna kurs!


Först ut är min kulturdagar-affish med Skriet som poserar och skriker Schillerska-budskap. Visst är den vacker? ;)Här är jag som en avatar! Tog några lektioner men det var det värt :)

Riktiga Timon och Pumba!


MIN SYN PÅ USA DEL 2

VAD JAG HAR UPPTÄCKT, OCH FÅTT BEKRÄFTAT, OM USA OCH AMERIKANERNA
(Med en liten gnutta generalisering)

♥ Om man jämför amerikanerna med svenskar så är svenskar ett väldigt snyggt folk. Många vänar om sitt utseende.

♥ Nästan alla bilar är stora och höga, och väldigt rena av någon anledning! 

♥ Maträtterna är STORA. Lilla jag tappade matlusten ibland. Men gott var det :)

♥ Människor som ser ut att ha ätit för mycket ser man gå runt med coca cola-flaskor. Alltså, många är överviktiga. På Tv är det mycket reklam om dieter, att gå ner i vikt och vilken kost man ska äta. Sådan dubbelmoral.

♥ Kändes inte så kul att det var 21års gräns på alkohol, när man precis fyllt 18 här hemma ;) Det hade inte suttit fel med ett glas vin på jazzklubben!

♥ Kollektivtrafiken fungerar inte (bortsett från storstäder), bussar existerar inte för det mesta och alla tar bilen istället.  

♥ Biograferna är stora och det är free seats så man får sätta sig där man vill. Lite konstigt men rätt bra, om man kommer i tid :) 

♥ Reklam finns överallt - på radion, skyltar bredvid vägarna och i luften, på Tv osv. På den sistnämnda är det paus mitt i eftertexterna och andra konstiga ställen. 

♥ Hundrasen som alla som bor i upper east side bredvid central park har verkar vara små fluffiga, helst vita hundar. Alltså min favoritras! Om inte vita så var de bruna :) Och jag skojar inte, alla strosade runt i parken med sådana! Däremot uppe i Minneapolis såg man fler större hundar i hundvakts-style.

♥ På många ställen är det äckligt kranvatten som smakar klor så det känns så man dricker ur en simhall. Men uppe i Duluth kring alla sjöar var det gott som hemma :)

♥ Och till sist, de har affären Forever 21 vilket gör USA till det bästa shoppinglandet ever!


MIN SYN PÅ USA DEL 1

VAD JAG HAR UPPTÄCKT, OCH FÅTT BEKRÄFTAT, OM USA OCH AMERIKANERNA
(Med en liten gnutta generalisering)

♥ I princip alla är väldigt öppna och pratglada. Det är inte som i Sverige där man ofta måste känna personen till 80 procent för att börja snacka. Många är hjälpsamma och sociala, som i NY när man såg en smula förvirrad ut kom det fram en och frågade om man behövde hjälp med vägen. Me like!

♥ Varje gång man går in i en affär säger de hej och "how are you?", vilket är en hälsningsfras för dem. De kan också komma fram och berätta erbjudanden i affären, säga sitt namn och att det bara är att fråga om det är något. Sen lämnar de en men de visar att de finns där, det kallar jag service!

♥ McDonalds är oerhört mycket onyttigare där.  

♥ Usa är inte rädda att visa sin flagga om man säger så.

♥ Många är ganska enkla till utseendet och med sina kläder. Man är finklädd till jobbet och byter om till myskläder när man kommer hem. Även flip-flops används nästan hela tiden. Jag tror att insidan däremot är viktig för dem och många är personliga och sticker ut ur mängden. Och då menar jag inte bara utsidan.

♥ Nån kan bara brista ut i sång eller dans, speciellt i NY. Man hittar på udda saker för att synas och tjäna pengar (gatumusikanter tex)

♥ Allt är byggt för bilismen. Man använder bilen hela tiden.

♥ Typ alla äger en Iphone eller Ipod! Mac är väldigt populärt där.

♥ Vägarna är väldigt dåligt skyltat och det är lätt att köra fel (hände ganska många gånger). Det leder också till att många äger en GPS. Okej, det kanske inte är bara för det men det känns så :) Tunnelbanan i NY var inte lätt att förstå sig på heller. Stockholms är tusen gånger lättare.

♥ Amerikanska toaletter är konstiga och man spolar med en spak. Annorlunda helt enkelt.


NU ÄR JAG GLAD!(Har den!)


En härlig start på dagen

Är det inte härligt när man går upp, dushar, gör i ordning sig, ska gå till bussen och upptäcker att man har gått upp en timma för tidigt? Och när man behöver den sömnen som mest då dygnsrytmen är helt rubbad?

Japp, så ser min morgon ut. Men då fick jag ju tid och blogga, och det är ju bra! Idag är det för mig första skoldagen på tre veckor vilket känns både konstigt men på tiden. Jag har ingen koll på vad som händer där och jag känner att jag har mycket att ta igen. Den där nedrans vulkanen alltså! Men det finns mycket positivt i det också :) Idag blir en liten present-utlämnar dag för vissa och även till mig, Angelica har tatt hand om min studenmössa som jag är sjukligt nyfiken på att hålla i min hand. Och idag är även pappas födelsedag och jag ska göra hans favoritkaka ikväll - världens godaste chokladkladdkaka med mörk choklad i. Ska försöka hitta en present till honom också kanske...

Och jag har svårt att inte skriva på amerikanskt vis utan å,ä och ö. Man vänjde sig så snabbt där men svårare att få bort! Men med lite träning så ska jag nog bli mitt gamla tangentbord-skrivande jag.. anyways..

Jag ska lämna tillbaka den 3 kilo tunga Harry Potter-boken (7:e) och en mindre Jane Austen bok. Den förstnämnda kånkade jag runt med i USA i min kånken-väska (hehehe) och läste inte en sida i den. För det enda jag hade ögonen för var den andra boken i True Blood-bokserien. Mums säger jag om dem! Nu har jag bara ett kapitel kvar och det är dags att be Mia snällt om den tredje. Snart börjar tredje säsongen kanske jag ska nämna, och det är på tiden!  

Igår märkte jag att jag har 356 kronor kvar på mitt konto. Det innehöll 3000 kronor innan vi åkte. Så aa, det blev en hel del shopping (jag ska visa allt sen)! Och då har jag också använt en hel del fickpengar och fjäskande för mamma och pappa vid sidan av. Min väska vägde 0,5 pound under gränsen och mitt handbagage var fullproppat, bland annat med den 3 kilo tunga Harry-boken som jag bara villa kasta. Men icke sa nicke, då blir bibblan ledsen. Jag har förresten 27 kronor skuld till dem för den boken. Härliga tider. Men som sagt, en naturkatastrof hindrade mig från att lämna tillbaka den!

Så kommer min dag se ut och jag hoppas du njuter av din.


Times Square NY. Jag längtar tillbaka något så innerligt.

Glada nyheter

Hej Sverige!

Som manga sakert har hort sa sitter jag och familjen fast i Usa efter en drygt 2 veckor lang resa runt i landet. Denna resa ar nu nastan 3 veckor pagrund av det mycket plotsliga vulkanutbrottet. Men att vara i Minneapolis hos underbara amerikanska slaktingar ar inte alls fel och jag tycker sa synd om dem som sitter fast pa en fullproppad flygplats. Sa det gar ingen nod pa oss har, forutom att vi sjalvklart langtar hem massvis och jag kanner lite oro infor allt jag missar i skolan. Men det ar inte mycket att gora och det far bli extra arbete nar man kommer hem. 

...och, patal om hem. Glada nyheter, idag borjar antligen flygtrafiken till Amsterdam och Sverige, och vi har lyckats boka om var biljetter! Vi skulle ha akt hem pa sondag den 25:e, men nu flyger vi pa fredag istallet! Sa jag anlander i Sverige pa lordag 11:35 om inget gar snett. Jag alskar att vara har men nu har det gatt en lang tid och jag saknar alla darhemma. Det ar lite komiskt att vi skulle ha varit i Minneapolis endast under helgen, i torsdags till sondags. Men nu blev det lite mer an beraknat, vilket var bade positivt och negativt! Jag har fatt shoppat en hel del har, speciellt pa Mall of America som ligger 15 min harifran. Till och med shoppinggalna jag far en chock darinne, den ar tre vaningar och STOR som tusan. Och sjalvklart har de Forever21 som jag spenderade mycket tid pa :)

Jag har tatt en karta och pekat ut var vi har varit pa varan inte sa korta resa. Have a look! Jag forklarar mer om resan och visar bilder nar jag kommer hem. Men det ar ett litet smakprov iallafall.Just nu ar klockan kvart i tolv och jag har precis kakat frukost. De vi bor hos ar pa jobbet sa vi har huset for oss sjalva :D Idag ska jag chilla har och kanske sitta ute i solen, vi har haft jattetur med vadret! Varje dag har det varit sol och kanske 18 grader. Det ar valdigt varmt for att vara har sa det ar harligt. Dar vi ar nu ar i ett typiskt amerikanskt villaomrade med nybyggda hus och nyklippta grasmattor och det tar ungefar 20 minuter med bil till downtown Minneapolis. Senare idag ska vi aka till en mindre mall och shoppa lite till.

Sa om allt gar som det ska sa ar jag hemma pa lordag den 24:e. Snacka om vilken jetlag man kommer ha da!
Kramar fran andra sidan sjon ;)

 

THE BIG APPLE

Jag lever livet har i NEW YORK!
Ar just nu i applestore som ar en glaskub har pa fifth avenue. Gratis internet! Sa nu vet ni att jag lever iallafall :)
Nu ska vi ga till modern museum of art (jag lever i kulturell varld just nu och jag alskar det). Sen ikvall ar det adgs fOR PHANTOM OF THE OPERA pa BROADWAY! Jag langtar sa jag dor.
Nu maste jag ga! Ha det bast,
kramar

USA, here I come!Nu drar jag till USA i två veckor! Ställena är Savannah (Georgia), Jacksonville (Florida), New York (New York), Minneapolis (Minnesota).

Iiiih pirrig! :D Men glad!

Bye bye!

RSS 2.0