Sagoillustrationer från The golden age

Om det är en konstart och period jag älskar så är det illustrationer gjorda på slutet av 1800-och början på 1900 talet. Även kallat The golden age of illustration. Tänk sagolika barnboksillustrationer med massvis med fantasi :) Det är precis min stil och om jag hade fått välja hade jag velat teckna som dem här nedan. Arthur Rackham har jag precis upptäckt och han är min absoluta favorit. Jag har samlat några underbara illustratörer från den perioden med deras verk!

Arthur Rackham
Föddes 1867 i London, hade tidigt konstintresse och är en av de främsta i illustrationens "guldålder". Han har bland annat illustrerat Törnrosa, Alice i underlandet, Peter Pan, Hans och Greta och bröderna Grimms sagor. En hel del alltså!



De två sista är några av hans illustrationer till Alice i underlandet :) Föredrar dem framför bokens orginalbilder i tusch.

Edmund Dulac
Född 1882 i Toulouse, Frankrike och har illustrerat bland annat Törnrosa, Tusen och en natt och sagor av H.C Andersen och bröderna Grimm.




John Bauer
Svensken som föddes 1882 i Jönköping är mest känd för sina bilder till Bland tomtar och troll. Han har inspirerat många samtida och senare konstnärer med sina mörka och magiska skogar och små prinsessor.




Åh, jag kan sitta och drömma mig bort i evigheter. Och jag vill ha prinsessan på ärtens fluffiga säng!


Tillsammans i Paris...

Helgen har varit så underbart mysig tillsammans med Mia ♥ Det var Paris-temat som gällde, fika på Le pain francais, se på Moulin Rouge, äta varma och frasiga baguetter med fransk marmelad, pyssel, ännu en fransk film - Marie Antoinette. Och röda läppar, i alla fall på Mia :) Och som avslutning på allt hamnade jag bredvid ett franskt ungt par på bussen som babblade. Lyckades fånga upp arreté, fatigué, massa siffror och madmoiselle.

Det finns en anledning till dessa Paris-drömmerier. Vi drömmer om en resa i sommar till självaste Paris! Louvren, Notré-Dame, Versaille, montmartre och baguette-picknick i parken med baskern på sne. Hur härligt som helst i andra ord.

Idag ska jag jobba med projektarbetet (=smyckesdesign) och spela wii med bror min. Tänka sig, imorgon ska hans gips försvinna för alltid! Skönt att slippa kryckor, mindre skönt att slippa taxi varje morgon kan jag tro.

 


Ha en fortsatt mysig söndag!


Digitalt skapande är inte så spännande

Hej allesammans från datasalen i Schillerska! Just nu sitter jag och gör otroligt viktiga saker i digitalt skapande ska ni veta. Eller inte... Det är så tråkigt att jag håller på att dö. Haha, nu överdriver jag lite kanske men ändå. Men det måste vara den onödigaste kursen om man redan kan photoshop grunderna. För det är just det vi gör - photoshop övningar som jag i princip gjorde i ettan. De måste till och med sätta upp lappar för att folk ska välja den. Och jag hade den som tredjehandsval. Här är lite vackra bilder jag har gjort hittils!

Här är orginalet som skulle retusheras:


Och, tadaa! Såhär blev resulatet. Klurigt men rätt roligt :) Hemligheten är klonverktyget. Bilden är också väldigt liten men internet segar järnet så det fick bli så.
(Detta inlägg skulle publiceras kl 9.00 imorse men misslyckades, så det kommer nu istället)

För det är snö, det är som moln överallt

Kan all snö dö snart? Jag VILL ha vår och sol och varma äventyr! Inte mer kyla, slask och halka. Jag
lever ett par månader före i sinnet då mitt livs resa inträffar och självklart studenten! Därför kommer snön väldigt opassande. FY! Nu ska jag kolla Rome och drömma mig bort till romarriket en stund. Rome är en otroligt bra serie (mycket påkostad som alla säger..) och den innehåller oerhört mycket sex, haha. Fast det var väl så det var antar jag! Och man är rätt van nu efter True Blood ;-)

Godkväll sockertoppar ♥

Enhjulingen på avenyn

Jag måste bara få det ur mig! Kom helt plötsligt på en rätt skum grej som hände för några veckor sen. Jag satt i stadsbiblioteket och pluggade vid fönstret mot Götaplatsen och tittar ut på alla människor som går förbi. Älskar det. Men så plötsligt kommer det en man cyklandes på en enhjuling, helt seriöst, upp för avenyn. Och det verkar som att det bara är jag som ser honom och reagerar, de han åker förbi kollar inte på honom. Det var bara så konstigt! Och han såg ut att ha kommit från kontoret, inte någon cirkusartist här inte. Jag kommer ihåg att jag skrattade lite för mig själv och sen var han borta. Liksom hur ofta ser man en man cykla på en enhjuling mitt i stan? Väldigt coolt av honom måste jag säga. Jag har en tendens att vara med om random skumma grejer ibland, men resten tar vi någon annan gång.

Från en enhjuling till cykel med stödhjul, här kommer en söt kortfilm om en flicka som är kär i en pojke. Men pojken har andra saker att tänka på. Sin cykel.


The greatest thing you'll ever learn, is just to love and be loved in return




1 & 2. Fint armband jag fick av Angelica från hennes resa. 3. Nyinköpt tröja från Gina. 20-tal! 4. En liten frisyr som jag fick till en kväll. 5. En detalj från en mycket hemlig klänning som jag köpte igår på Beyond Retro. Kanske, kanske kommer den vara med om mycket inom närmsta framtiden ;)


Ett litet inlägg sådär

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här känner jag! Men det blir ju lite så ibland, man har väl ett hektiskt liv ;) Haha.
Just nu ligger svenskaböckerna på köksbordet där uppe och ropar på mig att jag borde fortsätta plugga till provet imrogon. Men jag orkar inte! Gör typ allt för att inte plugga; sitta här vid datorn, göra varmchoklad, äta banan, sms:a...Muä. Faktiskt tror jag att jag har en del koll på svensk litteratur på 1890-talet, faktiskt. Så det ska nog gå bra.

Idag var ändå, bortsätt från bara en ynka lektion, en ganska stor dag, Angelica var tillbaka i skolan! Efter en resa till Beijing är hon nu tillbaka. Det blir så konstigt när man är van vid att ses nästan varje dag och plötsligt är hon inte där. Det visar väl hur mycket man uppskattar personen :)
Nej nu kanske man borde fortsätta med det där jobbiga igen då.
Ha en bra dag allihopa vad ni än har för er! :)

Filmer att se fram emot 2010

Våren är fylld av bra filmer på bio! Så här langar jag en samling filmer att komma ihåg :)

♥ Prinsessan och grodan - 5 feb. Första på länge klassikertecknade Disneyfilmen. Lite häftigt är att prinsessan är mörkhyad och den utspelar sig i gamla New Orleans. Aktuellt alltså!

♥ Percy Jackson - kampen om åskviggen (Percy Jackson and the olympians) - 26 feb. DN beskriver denna film som "Harry Potter möter den grekiska gudavärlden". En äventyrsfilm om en ung kille, poseidon är inblandad och Pierce Brosnan är med. Ungefär det vet jag om den :)

♥ Alice i underlandet - 3 mars. Tim Burtons nya med bla Johnny Depp. Jag LÄNGTAR. Min absoluta toppfavorit i sikte!

♥ Robin Hood - 14 maj. Ännu en Robin Hood-film, men nu med Russel Crowe från Gladiator. Och han ska tydligen likna sin rollkaraktär från den sistnämnda.

♥ Prince of Persia: The sands of time - 19 maj. En riktig äventyrsfilm med Jake Gyllenhaal och bygger på datorspelet. Den här känns sådär halvbra, men man vet ju aldrig.

♥ Sex and the city 2 - 28 maj. Behöver väl inte berätta vad denna handlar om antar jag! Själv känner jag mig halvexalterad till den, men de flesta håller nog inte med ;-)

♥ The Twilight Saga: Eclipse - Tredje filmen har premiär 30 juni i USA så jag antar att det blir att vänta till hösten för oss. Är väldigt nyfiken på en speciell tält-scen...

♥ Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I - Åh, denna är Längtan med stort L! Den har premiär i USA 19 november, så det lär väl bli 2011 för oss, typiskt nog...Måste läsa om boken innan :-)

Kan också meddela att det kommer en Pirates of the Caribbean 4 och en Shrek 4, men vet inte när. 


Frisk och svettig på friskis och svettis

Idag har jag, hör och häpna, tränat! :-) Jympa på friskis med Mia stod på schemat och det var sjukt roligt. Och jobbigt! Har nu förbrukat en av tio gånger på friskis och svettis och jag är totalt pepp till nästa gång.  
Undrar vem som kommer ha träningsverk imorgon?
Det var i princip dagens huvudmoment, skoldagen bestod bara av en enda lektion så det kändes allmänt skumt. Började 12.25 med skulptur fördjupning vilket ioförsig var kul att ha igen men rätt konstigt. Måndag till onsdag är totala motsatsen till torsdag och fredag. Torsdag börjar jag åtta och slutar typ halv 4. INTE skoj. Men sen kommer det värsta, jag slutar halv sex på fredagar. Det är inte okej! Plus att det är kursen digitalt skapande och håltimmor som gör allt värre och ds har jag inte ens valt i förstaval. MEN jag ska inte klaga, jag har det väldigt chill annars i veckan. Massa tid för träning i andra ord!

Påtal om ingenting (eller jo lite, jag och Mia sjöng en hel del), så måste jag dela med mig av min favoritfilm och musik för tillfället: Phantom of the opera. Är helt insnöad i den nu. För att lyssna på soundtracket på Spotify tryck HÄR. Alla är megabra, men favoriterna är ändå Angel of music och Wishing you were somehow here again...

Ps. Bilderna har ingenting med varandra att göra. Phantom tränar inte på friskis ;)

 


Raspberry & Roses

Just det, jag glömde nämna teet! Jag gillar egentligen inte te, men när jag fick lukta på raspberry and Roses hos Angelica var jag tvungen att köpa det. Det är som en blandning mellan en sommaräng av rosor och en skål med nyplockade hallon. Underbart!

Så är det kravmärkt också. Det kan nästan inte bli bättre :)



Fiskpanette, vernissage och te.

Idag har det hänt många trevliga saker i Linnéas liv. För det första var det fiskpanette i skolan vilket är det enda som går att få i sig på "restaurang storseglet" (restaurang, skulle inte tro det...). Sedan fick jag reda på att våra idiomatiska uttryck (om du inte vet vad det är, klicka HÄR) illustrationsgruppen gjorde i våras är utställda i affären Rum för papper i victoriapassagen i Gbg! Så otroligt roligt! :-) Min första lilla vernissage! Läraren Lena hade inte fått tag på oss så det hade varit vernissage i fredags, så synd att vi missade det. Men det känns så stort! Fast grejen är den att jag tog inte uppgiften så seriöst, hade hellre velat att sagoillustrationerna tog dess plats. Men jag är ändå glad för att ha fått den chansen! Var inne och kollade idag, gör det du med vet ja ;) Ska vara kvar rätt länge till tror jag. Man kan köpa vykort också, haha. Det enda negativa är att de stavade mitt namn fel. Det är Hernqvist med Q för tusan! Men men, det inte mycket att göra åt. Mitt uttryck var "att sticka under stol med...". Åh jag är så glad!




AVATAR


Nu har även jag sett den - Avatar. Kom precis hem från bion, och är fortfarande inne i Avatarvärlden! Det är nästan svårt att beskriva den med ord, men ni som sett den vet nog vad jag menar. Den var så bra, så underbar. Jag blir arg på mänskligheten. Jag vill vara en Na'vi. Jag vill bo på planeten Pandora! Scenerna när Jake och Neytiri precis har träffats och de går runt i skogen var så vackra att jag satt och gapade. Alla färger, ljus och växter. Detta var bara en liten summering om mina tankar om en otroligt bra film. Om ni inte sett den - se den för guds skull!

SPOILER!
Innan jag såg Avatar läste jag detta blogginlägg där bloggaren Gosia har jämfört Avatar med Pocahontas. Och det stämmer verkligen! Kolla bara denna lista som hon är gjort:

Om du inte sett filmen och är smart, läs den inte ;)



Det är nästan läskigt likt! Men detta är bara positivt tycker jag. Och man får ta det som en liten betraktelse, det är ändå två helt olika historier. James Cameron har gjort ett otroligt jobb!

Och imorgon, back to reality. Men med en ny kurs - Kultur och idéhistoria fördjupning, ska det nog gå bra :) God natt!

 


Ett litet tips såhär på torsdagskvällen

Ni missar väl inte Succéduon med Anders och Måns ikväll 21.30 på svt 2? Har suttit bänkad framför alla deras serier och nu kommer deras tredje. Till skillnad från deras tidigare är det nu om relationer, problem och förhållanden. Jag antar att det blir lite likt kvarteret skatan. Jag har en svag känsla att jag kommer föredra deras förra serier, men ska helt klart ge denna en chans. Jag är lite mer för den störda och oseriösa humorn, ungefär som på klippet nedan :)  

Antagligen kommer avsnitten ut på
svt play också, så have a look!





"En frukt om dan håller doktorn på stan" :)

Finfina halsband...

Två jättesöta halsband från H&m! Har inte hittat dem i någon affär ännu, antar att de kommer snart. Hoppas det för jag är helt kär i dem nu! Den lilla spegeln är för söt :) Får lite disney Belle-känsla och det är bra grejer det!


Kenny Starfighter och pop-tarts

Idag har varit en väldigt chill dag med bara en lektion, religion. Den började 12.25 så jag tog mig tid och gjorde en supergod frukost med hallon-och blåbärssmoothie. Mums! :) Efter skolan träffade jag kära Matilda och vi myste och pratade och kollade på Kenny Starfighter-filmen. Den var bara för rolig ^^ "Saru?" "aa vet", "krasha? nää jag bara landade hårt".  Hahaha! Men kvällens huvudmoment var ändå alla Matildas pop-tarts från Us and a. Så otroligt gott! Vi har verkligen en seriös idé att importera dem till Sverige och sälja. Det skulle gå hur bra som helst. Antar att de är för onyttiga för att Sverige ska köpa in dem. Men ack så goda :)
Imorgon bli det plugg till religionsprovet på fredag. Det blir sista religionslektionen för denna gymnasietiden...ganska sorligt ändå. Min lärare är hur bra som helst och jag har lärt mig oerhört mycket. Inte bara om religion utan man känner sig överhuvudtaget mer allmänbildad.
Men nu är det sömn som gäller! Godnatt alla fina bloggtittare...eller jag menar läsare! ;)

 Favoritsmakerna! Den vänstra smakar som Oreos-kakorna :)


Vintage Lady Gaga

Hittade för ett tag sen ett klipp på en betydligt bättre Lady Gaga - nämligen innan hon blev känd. Så mycket bättre röst utan massa fuffens, finare låtar och hon är grym på piano. Hon är så söt där med brunt hår, så naturlig. Kunde hon inte fortsatt såhär? Då hade jag gillat henne, that's for sure.



Nåt att jämföra med...


How to - Håraccessoar

Det blir många inlägg idag! Haha :) Men jag behöver en liten paus från pluggandet känner jag. Så jag tänkte visa en håraccessoar/fascinator i fjädrar som jag gjort och gav till Anna i födelsedagspresent! Och även visa hur du kan göra en egen, endast fantasin sätter gränser.


Börja med att hitta ett hårspänne som är i lagom storlek. Detta är ca 8 cm och det går att köpa på t ex Panduro. Klipp sedan ut basen i tunn kartong eller liknande, jag använder baksidan på ett kollegieblock. Gör det smalare på ena sidan och bredare på den andra. 
 
Eftersom mitt spänne ska vara svart så målade jag också basen i svart! Då syns inte den igenom fjädrarna. Låt hobbyfärgen torka...
 
Limma sedan på spännet på basen, jag använde kontaktlim :)
Nu börjar det roliga; dekoreringen!

Detta moment beror helt på hur man vill ha sitt spänne, men jag börjar med ett lager släta lite längre svarta fjädrar som jag limmar fast med samma lim. Det är alltså dessa som kommer synas högst upp som avrundningen så sätt dem så det bildar en fin avslutning.

Efter mycket limmande och fokusering ser den ut såhär! Över de släta fjädrarna har jag limmat på fluffigare fjädrar. Längst ner vill jag nu ha någon dekoration av något slag och det blir...

...paljetter! Tänkte att Anna gillar guld och det blir fint till hennes blonda hår :) Så detta är alltså det slutgiltliga resultatet!


Lördagens fikilering och biobesök

Gårdagens fikafoton är här nedan och jag hoppas de förmedlar hur gott och mysigt det var på cafét Le Pain Francais! Älskar det stället. The imaginarium of doctor Parnassus som jag och Mia sedan gick på var faktiskt väldigt bra. Men också väldigt knepig! Fast det var jag beredd på eftersom regissören Terry Gilliam, som var med i Monty Python, är ganska galen av sig och gör gärna filmer med stor portion fantasi. Men jag gillart! 
 



Ha en fortsatt trevlig söndag!

Min kära granne och vän Anna är myndig.

ANNA 18 ÅR!
Tack för sjukt rolig födelsedagsfest i fredags med Michael Jackson-tema <3


The Imaginarium of Doctor Parnassus

Alldeles snart ska jag in till stan och träffa Mia! Våra planer för kvällen är att först fikilera megalänge på något mysigt café. Sedan bär det in till biopalatset där vi ska se The Imaginarium of Doctor Parnassus! Har velat se den väldigt länge nämligen. Det är inte bara världens jobbigaste titel utan också Heath Ledgers sista film. Han dog under inspelningen och regissören Terry Gilliam tänkte lägga ner filmen. Men han ångrade sig och skrev om den så att Heath Ledgers karaktär ändrar skepnad i olika världar. Och jag har hört att det fungerar riktigt bra i denna fantasifyllda film. Speciellt när han spelas av inga mindre än Jude Law, Colin Farrel och Johnny Depp. Även modellen/skådespelerskan Lily Cole är med och hon är bara så vacker! Som en docka nästan. Jag har också hört att filmen liknar Moulin Rouge i stilen. Och det är verkligen inte något dåligt det!



Den där torsdagen innan skolstarten

Så imorgon var det dags för skola igen då...Vilket känns ganska deprimerande för tillfället. Mestadels för att lov som alla vet är fruktansvärt härliga, men också för att vi har två prov nästa vecka. Det blir ingen mild start inte. Jag hade tänkt plugga religion och naturkunskap, men självklart blev det inte så. Det finns ju så mycket roligare grejer att göra på lovet! Som straff (ja, nästan) blir det plugg i helgen istället. Men snart är det över! Studenten 2010. Klingar bra det ;) Påtal om det måste jag sy om min vita klänning som ska bli studentklänningen. Varför leder nästan alla mina inlägg till klänningar? :) Men åh, vad jag längtar till 28:e maj.
Nu är det dags för amerikanska pannkakor med sirap och blåbär på. Efter det blir det en promme i snön med Anna! Looking (and tasting) good!


Om man ändå kunde sy sådana vackra saker

BurdaStyle.com är en hemsida för syfreaks som jag (eller ja, iallafall wannabe) som lägger ut bilder på sina syprojekt och mönster som man kan ladda ner och sy själv. Bland annat! Finns inget bättre place för inspiration som får en att vilja sätta sig vid symaskinen. Jag är själv medlem men har bara lagt ut en sak hittils, min fascinator :) Klicka här för att komma till min användare.

Och nu till saken, min favoritmedlem heter Maryy och hon syr alldeles underbara kläder! Kolla bara bilderna nedan. Åh, om man bara kunde sy som henne. Och hör och häpna, hon använder inga mönster! Helt magiskt nästan. Spetsklänningen är så fin, som en liten bakelse. Visst känns den lite som en modern Marie Antoinette-klänning? Klicka på hennes namn för att se fler skapelser.






Ringaren av Notre Dame

Denna bok, häftiga historia och detta äventyr i Ringaren i Notre Dame har helt fångat mig! Det är en av de bästa böckerna jag nånsin läst, den slår helt klart de flesta historiska böcker enligt mig. Emellanåt beskriver Victor Hugo vissa oviktiga saker på flera sidor men det gör inget när allt annat är så fruktansvärt bra. Man får dock se det som en ny historia, Disneys filmversion är en ganska förändrad och förfinad variant av boken. I den sistnämnda är det realistiskt och det känns verkligen som att man är i 1400-talets Paris. Och Victor Hugo har verkligen gjort stor research på det århundradet kan jag tala om, han verkar ha vetat ALLT. Hur människorna levde, uppförde sig, såg ut, alla byggnader och främst - Notre Dame. Han kan varenda vrå och skrymsle av kyrkan och berättar hur det i nutid (eller ja, när han skrev den 1831) har ändrats sen då. Jag kan inget annat än rekommendera denna historia. Även fast man sett Disneys så är denna så annorlunda, en klassiker och bidrar en hel del till sitt historiavetande!



Nej nu är det dags att fortsätta min mys-och läsdag!
Ha en härlig kväll, 


Vackra klänningar!


Miley Cyrus och modell i en Zuhair Murad-klänning. Annorlunda!
alt
Vackra klänningar, men vet inte var de kommer ifrån! Nästan alla är att dö för :) Se bara den tredje högst upp från höger!

Så vacker, men ack så dyr.

Älskar denna modellen, men i annan färg. 5o-tal är oslagbart.

Så snygg! Kate Perry i en Marchesa-klänning

Den vänstra är så underbar, ännu en Marchesa-klänning.

Och till sist Kiera Knightleys gröna klänning i filmen Atonement. Den gröna färgen är så vacker och ryggen är underbar.


The beginning of the 10's

Ja, då var det 2010!
Det känns verkligen skönt och som en nystart. 2010 är också fylld med roliga händelser och resor så detta ska nog bli ett riktigt bra år! Hoppas ni har haft ett hejdundrandes firande och start igår på det nya året! För min del blev det bland annat en hel del spelande av "just dance" på wii, ett sjukt roligt spel. Fast det kan vara för jag vann typ hela tiden, haha. Ingen kunde slå mina dancemoves ;) 

Har ni några nyårslöften iår då? Jag har bara ett hittils och det är att komma igång med träningen, alltså friskis och svettis. Fick ett 10 ggr-kort i present och det måste användas flitigt! Schillerskatrapporna räcker inte, även fast jag ibland tycker det för de är rejält jobbiga! Sen har jag en till som inte riktigt är ett löfte, men något jag ska göra. Det är att läsa Jane Austens alla åtta böcker. Har läst en och en halv hittils!

Idag blir det filmmys i soffan med en paradisask i knät :) Det får bli Edward Scissorhands och Phantom of the Opera. Phantom är en så otroligt bra film med bästa musiken. Klicka HÄR och HÄR för att se två underbara låtar.

Ha ett fortsatt bra år!




RSS 2.0