I'm walking on sunshine

Hey folks!
Kollade vädret precis i Jacksonville, Florida. And guess what, det kommer vara 27 grader med sol alla dagar! Så det är klänning och shorts som gäller alltså. Känns så skönt att slippa allt blä-regn och komma hem om två veckor till (förhoppningsvis) krokusar och vitsippor. 
När det gäller min packning är jag så dålig på att ta med mig lite kläder! För jag vill ju kunna shoppa massor där och inte ha med mig för mkt. Shopping jag vet att jag kommer ha med mig hem är converse, I ♥ NY-tröja, souvenirer, pop-tarts och annat amerikanskt godis. Men det lär bli mer ;)

Back to packing!

Btw, dagens låt:

Halo/walking on sunshine (mash up) - Glee


Dagens shopping!



Det blev en blå Kånken! Rättare sagt färgen "uncle blue".


Ett prickigt paraply från H&M! (Om ni undrar vad jag har på hakan så brände jag mig på locktången och har fått ett brännmärke. Känns underbart..)


Hårrosetter från H&M. Och jag tänkte verkligen inte matcha väskan, nej då ;)

Jag tror jag dör av söthet




Detta får mig att vilja vara hemma över påsken istället och påskpyssla hela dagarna...


Jag längtar något så fruktansvärt till fredag

Okej nu går tiden läskigt fort. Väskan ligger på golvet, halvfylld med kläder och papper är framme som ska vara ifyllda innan jag åker till the US. Det är bara 5 dagar kvar nu, Ohmygod! Allt känns verkligen som en bubbla fortfarande, om en dröm. Matilda har varit här och startat min packning och fått mig att plugga ikväll, känns mycket bra att ha någon som tar hand om en. Och vi åt Pop-tarts! Jag ska köpa ett helt lager, that's for sure ;)

Helgen har varit bäst på länge, med utgång i torsdags, 18-års cocktailfest hos Maja på fredagen och efter det sov jag hos Mia. Bussarna hem till Landvetter är helt hopplösa på kvällen! Sedan har jag bara chillat resten för jag var helt slut. Men otroligt roligt och tack alla för trevliga kvällar!

                    

Nu ska jag sova och gå upp tidigt imorgon för att plugga på samhällsprovet som är imorgon. Och jag är så förberedd (not). Men jag vill bara ha allt gjort innan resan så jag slipper tänka på't. Det jag däremot tänker på nu är vilken färg jag ska köpa fjällräven kånken-väskan i...ett riktigt i-landsproblem. Funderar på marinblå eller röd tror jag. Den kommer bli perfekt som handbagage :)


Födelsedagsflickan Maja! <3

Jag och Mia hade inte planerat outfits tillsammans - vilket man kunde tro! Vi var läskigt lika med egengjorda hattar.


Finns inget finare än prickigt. Och koftor.

 


Udda och snygg konst

Su Blackwell gör en annorlunda typ av konst, nämligen av böcker och dess boksidor. Det är så kreativt och snyggt! Har aldrig sett något liknande förut. Här kan man snacka pilliga grejer...




Även hon har gjort i Alice in wonderland-tema, genom att använda sig av orginal Alice-böckerna. De är mina favoriter :)






Källa


Alice in wonderland-feber

Alice in Wonderland är ett väldigt hett ämne just nu - vare sig det gäller film eller mode!



OPI har skapat en Alice in wonderland nagellacks-kollektion...



ASOS har både kläder och smycken i Aiw-tema...

Disney Couture har gjort finfina smycken. Det gör de ioförsig alltid :) Om man älskar Disney och smycken är detta en guldgruva. Dock en ganska dyr en.

Och sist men inte minst...






Forever21 kommer snart med en Aiw-inspirerad klädkollektion. Hoppas den är där när jag kommer dit!!


Dagens blogg

 


Checka in bloggerskan Keiko Lynn som bor i New York och jobbar som kläddesigner. Hon har en supersöt och unik stil med mycket färger. En stor inspirationskälla med andra ord!


Nom nom nom nom nom

Gud vad jag bara tjatar om mitt projektarbete hela tiden. Men det har varit det enda jag tänkt på de senaste dagarna. Och nu äntligen, äntligen ÄR DET KLART! :D Den 11-sidiga rapporten är äntligen rättad och en tung sten har lyfts från mina axlar.

Detta ska firas med en Tigerkaka!

= ?

Min smyckeskollektion är klar!


Den praktiska delen på projekarbetet är klart och idag hade jag en photosession i en egenbyggd liten studio. Ovan är ett av fotona som ska med i rapporten.
Måste säga att jag är väldigt nöjd över mig själv! Man borde säga det oftare tycker jag. Vare sig det gäller en liten detalj eller ett stort arbete :) Det enda som fungerar i tidspress är positiv inställning!
Nu har jag jobbat hela dagen och tycker att det är dags för en desperate housewives-paus. Japp!

Smyckena är äntligen klara

Leker lite med photobooth ;)

Hej alla kära! Jag är mitt i projektarbetet, bokstavligt talat. Jag har i princip isolerat mig sen i onsdags och kommer fortsätta till inlämningen på tisdag. Men nu är jag äntligen klar med alla mina smycken och jag är supernöjd. Har precis putsat till dem i photoshop och jag lägger ut dem här senare idag :) Nu är det dags att skriva på rapporten igen och ladda med en chokladboll. Pappa kom hem med sushi nyligen och det satt inte fel ska jag tala om!
Och som sagt, foton kommer snart :)

Tackar vet jag projektarbetsdagar

I tre dagar denna veckan; idag, torsdag och fredag har vi så kallade projektarbetsdagar vilket betyder att vi inte har någon skola utan helt fokuserar oss på våra arbeten. Det är en underbar uppfinning enligt mig, utan dem tror jag inte jag kan göra klart mitt. Det ska vara inlämnat på tisdag nästa vecka och jag har smått panik. Men idag har jag jobbat intensivt med smyckena och har som mål att göra klart dem ikväll och att imorgon börja på projektrapporten. Så i helgen blir det inte mycket annat än att skriva på den 8-20 sidor långa rapporten...Men det kommer vara så skönt när allt detta är klart! Tur säger jag som valde ett praktiskt projekt :)

Nu är det back to business som gäller!


En av mina små juveler som hänger och väntar på att få se världen. Damen i ramen heter Zoie Ghika och är målad av Alexander Roslin.


Disneyprinsessor i ny tolkning


Målningen ovan är en av alla mina favoriter :) Den är gjord av Mucha i Art Noveau-stil (slutet av 1800-talet till början av 1900). Typiskt för honom var illustrationer, affisher och reklambilder med vackra damer på.

Denna stil har även använts för en nytolkning av Disney-prinsessorna! Just check it out ;)

 



Källa


En väldigt trevlig helg!

Söndag är lika med bloggdag! Så en liten resumé av tors+helgen kommer nu. I torsdags förlorade jag min Sticky fingers och även Parken-oskuld! Jag, Izabella, Caisa och Matilda skulle ut men det visade sig att det bara var jag och Izza som kunde tillslut. Men det var inga som helst problem, vi hade askul. Efter en del shots och cider på sticky drog vi till parken och dansade massvis :) En väldigt kul första gång måste jag medge. Vi träffade bland annat två tjejer som var utbytesstudenter på chalmers och två trevliga killar. Så tack Izza för en sjukt kul kväll!!



I fredags var jag på konsert med ljuvlig klassisk musik och efter paus mer energisk klassisk musik. Me like! Igår var en lång dag med secondhandshoppande och brunch på Biscuit med Mia. Jag kan verkligen rekommendera Biscuit! För 65 kr fick man en urgod frukost med bland annat scones och smoothie. Senare var vi bjudna till Maja till melodifestivaltittande och även Angelica och Frida kom dit. Sov sedan hos Mia och vi gick upp tidigt idag för att träna friskispass!
  Och nu sitter jag här och samlar mig efter en händelserik helg, speciellt med hjälp av vanliljglass och hemmagjord chokladsås :) Kan inte riktigt släppa att Anna Bergendahl vann igår, höll och röstade på Salem Al Fakir för kung och fosterland. Men men, hon var ju bra. Fast inte riktigt lika charmig och bra som Salem.

Ikväll bär det av till Matilda och med mig hem ska hennes mega resväska som ska få följa med till USA. Blir perfekt till all shopping :)

Puss och kram!

 


Titta och njut

En samling underbara gamla klipp som får en att segla tillbaka i tiden en stund.




"Lovely, it's not everyone who can make a good cup of tea"




Rita Hayworth måste vara en av de vackraste kvinnorna någonsin levat.


Linnéa goes kulturtant

Som rubriken lyder, det blir mycket kultur nu i framtida dagar! Men det är bara underbart :) Imorgon blir det balett på operan. Ingen mindre än Törnrosa med orginal Tchaikovsky-musiken! Vi ska gå med illustrations-gruppen och åtminstone jag och Angelica längtar ihjäl oss till klockan 12.00 imorgon.

På fredag ska jag och mamma gå på konsert med Göteborgs Symfoniker (dvs pappa och co, haha!). Där blir det lite Beethoven och våroffer av Stravinsky. Våroffer är en balett som är hans mest kända och den uppfördes först i Paris 1913. Att den byter taktart 150 gånger mot slutet och att den var oerhört modern för sin tid gjorde folk kritiska och den mottogs inte med öppna armar om man säger så. Där offras en ung flicka till naturen för att ge jorden ska få liv och värme; Stravinsky ville visa naturens kraft.

Kultur is the shit!

Vackra Emma Watson








Dagens blogg

Text som ersätter bilden om den inte kan visas


Fransyskan Betty bloggar om framförallt mode och hennes liv i Paris. Hon skriver på både franska och engelska vilket är ett fintfint sätt om man vill öva upp sin språkkunnighet :)
Klicka på bilden för att komma dit. 


Hur skulle du göra ditt armband?



På Thomas Sabos hemsida kan man designa sitt eget smycke. Såhär skulle mitt se ut! Cameo lady för att jag älskar cameos, en liten ballerinaklänning för den är så söt, stampe för att jag stampar så mycket (intern grej) och har fått kallats just det ibland. Och för att jag älskar Disney såklart. En prickig bikini för jag gillar prickigt och bikinis :)

Tryck här för att göra ett du med.

Update:

Angelica designade ett armband till mig som hon trodde jag skulle gilla. Och det gör jag! Den är faktiskt snyggare än den jag gjorde...Angelica känner mig bättre än vad jag gör. Haha :)


Besöksrekord!

Idag har jag 21 unika besökare! Jag som blir glad av 8 blir helt förvånad av detta.
Kan det bero på att jag skrev om Alice i underlandet och att många googlar det?
Nu blev jag nyfiken... :)



Linnéa har annan syn på 3Dfilm

Från början trodde jag att 3D-film på bio inte var något för mig, att det skulle vara jobbigt att titta på. För när man sett Pandavision på Liseberg där muränor simmar en halv meter framför sig skulle det bara bli läskigt. Jag trodde att det skulle bli för mycket helt enkelt.
Men det visade sig vara helt fel. Alice i underlandet i 3d var en rejäl upplevelse. Vilket djup det blev! Inte alls jobbigt för ögonen! Det kändes verkligt på alla sätt. Ja tekniken menar jag då, innehållet går att diskutera om det är verkligt ;)

Filmen i sig var superbra, rolig och snygg. Jag kände på mig att fast jag hade höga förväntningar skulle den inte göra en besviken. Johnny Depp var jäkligt bra, alla skådespelare var verkligen på topp. Jag hade hört att den skulle vara ganska mörk och lite otäck, i Tim Burton-stilen, men jag kan inte riktigt hålla med. Visst märker man att Tim Burton är regissören men inte överdrivet mycket. Och det tycker jag är bra! Alice i underlandet goes lite mystisk (fast orginalet är ioförsig väldigt mystisk och random, me like!). Och det blev en hel del skratt ska jag meddela. Speciellt till haren vid tebordet...

Jag ♥ 3D säger jag bara. Mina biovistelser kommer bli dyrare än vanligt med 3d i framtiden. Och filmerna hemma kommer kännas platta som en vägg.

Men det gör inget :)

 

 


Ikväll gäller det!




ÄNTLIGEN! Ikväll blir det Alice in wonderland i 3d med underbara människor!
(och massvis med popcorn)


En jobbig torsdagsmorgon

Är man inte otroligt smart om man har suttit hela dagen igår och målat ett stjärntecken (jungfru) i akvarell och glömmer att ta med den? Väldigt kul när vi ska redovisa i akvarellkursen idag. Typiskt typiskt typiskt.
Kan bero på att jag försov mig och hade 15 min att göra iordning mig.
Det beror på att jag började kl 8 imorse och det är inte jag som börjar sent annars van vid.
Och det beror i sin tur på en dålig schemaläggare.
Så ja, jag skyller på Schillerska.

Senaste shoppingen


Bikini från HM, 99 kr/del


Ett rött och vitt par örhängen från Glitter, 32 kr/paret. Köpte de vita idag och piggen var alldeles skev på ena, ska försöka byta imorgon. Perfekt till röda läppar!


Shorts från Beyond retro! Lite högre i midjan som blir snygga med rött skärp :) 169 stålar fick jag ge för dom.


Min allra käresta väska, även den från Beyond retro (min nya favoritaffär, fast denna från Sthlm). Denna väska är som jag fast i väskformat. Haha! Endast 199 kronor. Ser inte ens använd ut!


USA, inte längre en dröm

Det är verkligen helt sjukt. Jag sitter här och tänker på att om en månad åker jag till Usa! Helt otroligt, underbart, ofattbart. Det är som en dröm fortfarande, när jag ser de tre bokstäverna i kalendern blir jag lika överraskad. 

☻Jag ska resa med familjen till först Florida och hälsa på pappas barndomsvän med familj som bor i ett megahus med pool (tänk desperate housewives) i Jacksonville. Sen Självklart Orlando med kanske disneyworld, seaworld, wizarding world of harry potter! Och sol och bad of course :)
☻Sen NEW YORK! Herrejesus. I en vecka. Kommer Linnéa shoppa mycket? JA.
☻Och till sist, Minneapolis där vi har släkt. Ska bli urkul att hälsa på dom!

Kommer antagligen återkomma om denna resa, den tar upp stor del av mitt liv just nu :) Nu ska jag börja se på första avsnittet på första säsongen av desperate housewives. Har aldrig riktigt följt den men nu ska det börjas. Bättre sent än aldrig!



Helt sjukt verkligen. Längtar som bara den!


Kladdkaka!

Bror och jag blev så sugna på nåt sött för en timma sen så vi slängde ihop en kladdiz. Har inte smakat den ännu men den är säkert supergod :) Jag använder alltid arlas kladdkakerecept som blir bäst. Men idag lyxade jag till det med att smälta blockchoklad med lite grädde och smeta på.



visst ser den god ut?? Ska upp och ta en bit direkt...

Ingredienser

100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.

Don't stop believing

Jag är alldeles kär. I serien Glee
Haha! Precis nu har jag sett klart alla 13 avsnitt från säsong 1 och redan nu börjar jag känna abstinens. Man blir så glad av den så det finns inte! High school, massa sångnummer, intriger och allt som hör till. Tack Anna för att du introducerade mig för detta! Se den du med!

MEN! Det tar inte slut här. Har läst att det ska komma nio avsnitt till i säsong 1 och de börjar sändas i april iår. Och efter det i höst, en andra säsong! Snacka om att jag är glad nu :)




Don't stop believing med Glee club


MATEUS


mateus.se

Efter att ha sett Angelicas samling på Mateuskeramik i rosa nyanser blev jag helt kär. Deras porslin är rustikt och inget fat är likt det andra. Här ovan är några av delarna i serierna bas och spets i olika färger. Idag kollade jag och mamma i Grönbergs interiör där de säljer dem och jag har bestämt mig för att börja samla på färgerna sand och plommon. Sand är en cremevit färg och plommon är fatet längst ner till vänster ovan. Men den sistnämda ser tusen gånger bättre ut i verkligheten :) Det är nåt att önska sig på studenten kanske!





Fotografen Denise Grünstein har fotat Alice i underlandet-inspirerade foton för Mateus. Så vackert.


Salem Al Fakir ♥


RSS 2.0