Jag tror jag lever i fel århundrade.


Linnéa har gått och blivit allmänt snorig

Aaaa...aaaTCHO.

Jag tror jag ska tröstäta blåbärsmuffins och kolla på film.
Engelska blommor

Chill in the grill

Jag har ett väldigt soft schema ville jag meddela. Kan säga att de flesta dagarna börjar jag 10 och slutar 14 så klagar gör jag inte! Ska ioförsig söka utökat program men än finns det tid att njuta! Kommer ha massa tid till projektarbetet (vad nu det ska bli...) och det är ju bra.
Kändes annars bra att börja skolan igen och komma igång. Är så nyfiken för vi ska läsa religon nu och jag kan typ inget om det. Det lockar mig på något vis =)
Sen köpte jag miss potter på movieline, vilket är bästa filmaffären i gbg, för endast 59 kr. Jag kan verkligen rekommendera denna film! Hur mysig som helst. Handlar om den sanna historien om Beatrix Potter som illustrerade barnboken Peter rabbit och kärlek mellan Beatrix och hennes publisher. Med Renée Zellweger och Ewan McGregor (mums). 


Bonjour mon chou!

Hittade precis ett gammalt franskaarbete sen åttan. Det som slår mig är hur bra jag var, haha. Eller kanske snarare, hur dålig jag är nu. Det försvinner verkligen fort. Skulle kanske fortsatt på franska steg 3....

Pour moi, Paris est la meilleure ville. Elle est trés spéciale.
Le secteur est approximativement 105, 397 km² et la population est 2 142 800.

Á Paris tu peux faire beaucoup de choses. Il y a de pour tous le monde ! Certain vues est la Tour Eiffel, Sacré-Coeur, Le Musée du Louvre, Notré-Dame et le Champs-Elysées.

La Tour Eiffel

La Tour Eiffel est une des mondes bien connu borne limite. Elle a été construite entre 1887-1889 et conçu de Gustave Eiffel. La Tour était initié le 31 Mars 1889.

Pour construire La Tour Eiffel, cela a coûté 7,8 million ancients franc. Elle est pése approximativement 10 100 tonne et elle est 1665 étapes á le dessus. La Tour Eiffel mésure 324 métres haut. Chaque anné environ 6 million de personnes visitent La Tour Eiffel.

En mycket spännande del ur det 4 (!) sidiga arbetet ;)


Look at the stars, look how they shine for you

Konserten var så otroligt underbar. Coldplay var bäst, publiken var lika galna som vi...har inga ord hur bra det var! Men video som jag har filmat med skakig kamera har jag iallafall :) Have a look!


Yellow (fast det är mer vi som sjunger...)


Glass of water. Hade inte plats på minneskortet så det blev inte hela låtar.


Elisabeth och jag. Haha vi är rätt lika! Fast så är vi kusiner också ;) 

Köpte lite grejer:


Text från "Death and all his friends"


Affish som liknar denna

Linnéa i hufvudstaden

Så här sitter jag och bloggar, i Elisabeths lägenhet i Täby utanför Stockholm! Vädret är skiftande och mycket blåsigt vilket är lite tråkigt, hade hoppats på bad. Dagen har sett ut så att vi började måla coldplay-tröjorna, yey! Sjukt snygga blev dom, vit t-shirt där det står Viva La Vida i svart. Sen en mysig promenad med sötnoshunden Baileys vid havet, nu middag och senare, bio. Harry Potter :) Den går att se igen helt klart. Förutom den jätteonödiga fight-scenen på fältet vid Weasleys hus. Hur tänkte dom där? Det enda de fick ut av den var "Se nu hur lätt de kan komma åt dig nu, Harry". Ja men iallafall, det ska bli mysigt ^^ Klaga ska man inte göra. Icke. 
Jag och Elli väntar längtansfullt till konserten imorgon...säker på att det kommer bli mitt livs upplevelse :) Sedan sexan har de alltid funnits där på mp3:n och aldrig har jag tröttnat. Det blir säkert besök på tacobar innan som ska vara nam nam! Nachotallrik är hur gott som helst. 
Okej min mage kurrar och nu är det kyckling som gäller! 

Första låten som Elli visade mig :)

Coldplay!

Ikväll kommer ett program om Coldplay, Coldplay då och nu, med liveshower.

De som missat, se det här.
Påtal om Gotland...

...saknar jag de goda crepsen (hm, stavas det så?) i Visby. Här äter jag en med smält choklad, riven vit choklad och vaniljglass i mitten :) Chokladdröm helt enkelt. Nam nam!
 

Strykjärnet Crepe & Logi, ett hett tips!

Att ta med Gotland till vardagsrummetPimpade vardagsrummet med vallmo för bara 99 kr från ikea. Och de gjorde den vita väggen mycket intressantare och snyggare!


Två och en halv man

Kollar just nu på min favoritserie, two and a half men!Har gått med i facebook-gruppen two and a half man. Märkte efteråt att skaparen skippat engelskalektionerna.. ;)


Vegetable music

Ja såhär kan man ju också göra om man vill skapa musik. Udda men häftigt!Tipsat av Mia

Kära 1700-tal

Om man som jag älskar 1700-talets Frankrike, Versailles, intriger, romantik och sådant som hör till måste man läsa denna bok:Hon hette Jeanne Poisson och var borgarflicka från Paris. Med sin intelligens, skönhet och ambition kom hon av egen kraft så nära Frankrikes kung Ludvig XV att han blev förtrollad av hennes  personlighet och karaktär. Hon stod för en ny livskraft som kom in i hans förkonstlade värld och för första gången kände han äkta kärlek. Hon kom så nära att det under många år var hon som i praktiken styrde Frankrike.  När hon avled, bara 43 år gammal, var hon känd som Madame de Pompadour i hela Europa.
 

Mycket av det som Madame de Pompadour skapade finns kvar i dagens Paris. Place de la Concorde och den väldiga Panthéonkyrkan kom bägge till på hennes initiativ för att hylla Ludvig XV. Militärhögskolan vid Marsfälten var hennes idé och bekostades till stora delar med hennes privata medel. Hon ägde och drev porslinsfabriken i Sèvres. Slottet Petit Trianon, i Versailles byggdes för henne och trädgårdarna kring både Grand och Petit Trianon var hennes verk.


Herman Lindqvist porträtterar denna lysande och bildade kvinna i en biografi som är skriven med hans karaktäristiska driv och humor. Under många år har han ökat svenskarnas historieintresse med sin inspirerande författarröst och själv trivs han bäst i 1700-talet ­- i denna bok vid hovet i Versailles.
Källa: adlibris.com/sehej

Jag har upptäckt att jag har sett rätt många kända människor det senaste. På väldigt olika ställen. Så jag tänkte att det är väl trevligt att nämna kanske!
Första var faktiskt...tadaa: Foppa! haha. Påväg upp till Skellefteå stannade familjen för att äta mat i Östersund och det blev en Italiensk restaurang. Så där utanför står han och blir precis fotad. Och det visar sig att Östersund är han hemstad och den restaurangen är hans place liksom.

Sen på ett creperie i Hablingbo, Gotland ser jag Henrik Hjelt (the bald guy från Parlamentet) med sin familj.

Och bara för några dagar sedan sitter jag inte minst i samma tågvagn (Lund-Gbg) som Timbuktu. Man kan säga att jag är 95% säker. Men det måste varit han, det är inte direkt ett vanligt utseende han har. Så sen när tåget krånglade (lång historia) och alla skulle åka buss så gick man där bredvid honom. Visst han är ju vanlig människa men ändå, han gör bra musik :)
Nån annan som sett någon spännande människa det senaste?

Nu ska jag nörda mig framför min tv som imorse, hör och häpna, fick tv-kanaler. Köpte den i julas och har bara kollat på vhs:er hittils. Så nu har vi 3 månader med ALLA tv-kanaler. Haha, farligt värre. Sen kommer Matilda på besök efter en dag i skolan...stackarn. Är glad att jag börjar den 26:e! Ska ju göra en resa till och det är inte fel.

Ha en bra dag!

Kusin vitamin

En liten photosession från en mysig vecka i djupekås hos kusin Alice :)

               En låt tillägnad dig Alice. Klicka på play och njut ^^


RSS 2.0