Trevlig första advent!

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
då gläds vi åter alla att fira få advent.


Hoppas ni har lika mycket julstämning som jag har här, äntligen är vi snart inne i julmånaden. Plus att det är kallare och vintrigare idag som pricken över i:et! Allt hade varit perfekt om jag inte hade behövt plugga till prov imorgon, men det jämnar ut sig. För ikväll ska det äntligen bli jul på Liseberg! Åh vad jag längtar, det är så otroligt mysigt. Såhär fint var det förra året:

  
 

Eller baconfeber som någon kallade det

Då var man vaccinerad mot das Schveineinfluense! Jag var faktiskt nervös innan, hade inte tatt en spruta sen jag var liten. Men gud så lätt det gick. Och fort! Två jättetrevliga skolsköterskor där den ena frågade om vad jag tänkt göra efter studenten så jag börjar pladdra på. Medans jag är mitt uppe i det sticker det till lite och då var det redan över. Grym distraktion kallar jag det. Det har inte känts något alls efteråt, ingen smärta eller illamående. Men nu ömmar det faktiskt en hel del, så mycket att det gör ont när jag skriver nu... Och det gör det inte bättre att jag är spänd i vänsterarmen också så det gör ont i båda. Men jag är beredd på vad som helst. Lite obehagligt att jag känner att det gör ont mer och mer nu.

Det som är lite dumt är att det inte är i full verkan förrän om 14 dagar, så man får se till att inte bli sjuk innan det! Men den lär bli lindrigare iallafall. Har ni vaccinerat er?


Update: Nej nu gör det riktigt ont! Känner mig trött och smått konstig på nåt knepigt sätt...Det blir sova tidigt ikväll.

Mycket bakning nuförtiden.

Idag fick jag en plötslig längtan efter köttfärspaj som är jättegod och lätt att göra. Men så när jag väl skulle sätta degen på köttfärsen hade jag glömt att göra dubbel sats och den täckte bara hälften. Så det blev ett litet paj-experiment med bär istället! Fyllde små pajformar med bär och la sedan på deglocket och ta-daa, minipajer!
Har inte smakat dem än men det är en annan femma :)



En liten anka som dekoration :)


Endast en månad kvar...

Idag är det den 24 november, vilket betyder att...det bara är 1 månad kvar till jul! Vilket också betyder att det är 29 dagar kvar till jag blir 18 år!! Mycket roligt som händer nuförtiden.

Detta måste vi fira med lite bilder av en av mina favoritillustratörer, Danny Roberts. Han är från Kalifornien, usa och är helt otrolig tecknare. Endast 23 år och han har blivit väldigt känd den sista tiden. Klicka HÄR för att komma till hans blogg och hemsida.












Visst ser man att det är Claire Danes och Leonardo Di Caprio som Romeo och Julia i filmen med samma namn? Så fin :) För att se orginalfotot från filmen klicka HÄR.


Aldrig för tidigt med julkänslan och julbak!

Igår bakade jag och Anna chokladkola som blev hur god som helst. Det är tradition kring julen! Så idag kunde jag inte bärga mig och bakade gräddkola också... 

Receptet jag använde är ifrån kryddburken.se. En riktigt bra blogg om matlagning och bakning!


Här kokas det förfullt! Det går riktigt fort att det kokar över så ha koll hela tiden.


Häll ut allt på en plåt. Vill man ha tjockare bitar kan man använda en mindre form. Men jag gillar detta, blir perfekt tjocklek.


Efter den stått i kylen ett tag, klipp med sax lagom stora bitar!


Brorsan hjälpte till att slå in dem i bakplåtspapper :)

 
Sådär, då ska detta förhoppningsvis räcka till jul. Det tvivlar jag ioförsig på :)
Ha en trevlig kväll!


New York, New York

Jag följer inte Idol speciellt mycket och har inte så stor koll. Men Reza däremot, henne vet jag om! Ända sen början har hon levererat och har en underbar soulig röst. Och ikväll åkte hon ut.. Hon är helt enkelt för bra för idol och för att Sverige ska förstå hur sjukt bra hon sjunger. Men jag antar att det inte är det sista man ser av henne :)


En GRYM version!

Barn är för söta ibland...

Café i Skogsnäs, Norrland
En mamma ~40 och hennes son ~4 sitter och äter på ett café.
Pojken: Mamma… när isbjörnar smälter, blir de som vanliga björnar då?

Gröna Linjen, Stockholm

En mamma ~30 och hennes dotter ~4 sitter på tunnelbanan.
Dottern (viskandes): Mamma, jag måste kissa.
Mamman: Ja men du får hålla dig en liten stund till. Det är bara tre stationer kvar.
Dottern: Okej…
Efter tre stationer stiger Mamman och dottern av. På kliver en tant ~65 och sätter sig på platsen där dottern just suttit.
Tanten: Nämen vad har hänt här? Det var ju alldeles blött!

Spårvagn, Göteborg

En flicka ~4 (drar i stoppsnöret tre gånger och säger till sin mamma): Mamma, vet du varför jag drog tre gånger i snöret?
Mamman (svarar lite ointresserat): Neeej, varför då?
Flickan: Jo, en gång för mig, en gång för dig och så tänkte jag vara snäll om det var någon annan som också ville gå av!

H&M, Piteå

En mamma ~30 och hennes son ~6 står i kön.
Mamman: Du, ta några fingervantar där ur korgen, du får välja vilka du vill.
Pojken (glatt): Får jag?
Mamman (glatt): Javisst.
Pojken skuttar bort till korgen och drar upp ett trepack fingervantar med den rosa färgskalan (det fanns även blått, svart och grått). Pojken håller upp vantarna och visar mamman fyndet.
Mamman: Men ska du verkligen ha dom där‽
Pojken (besviket): Ja, men du sa ju att jag fick välja vilka jag ville.

Råsundavägen, Stockholm
En regnig och kall morgon. En pappa ~30 står på knä på den grusiga och våta trottoaren och hjälper sin son ~3 att ordna med en bångstyrig gummistövel. Sonen gör underliga ljud.
Sonen: Ooouuumuuuh…
Pappan: Mmm, nu börjar det låta som något.
Sonen (ser lycklig ut): Mooouhmuuuh Muuuh!
Pappan: (skrattar): Nu lät du mer som en svensk lantko, Chewbacca är mer "Ouuuhuuuhuuuh!" (Gör en trovärdig Chewie-imitation)
Sonen: Ouuuhuuuhuuuuuuuuooouuuuuuh!
Pappan (skitglad): Ja! Exakt så! Bra, Jättebra!
Sedan går de mot tunnelbanan hand i hand och ser lika glada ut båda två.

Tjuvlyssningar från tjuvlyssnat.se


Blåbärsgröt är den nya vaniljyoghurten!

Sedan några dagar sedan har min nya frukost-diet börjat! Innan har jag för det mesta ätit en ljus macka med skinka och ett glas juice. Ibland vaniljyoghurt med crunchy ;) Det är inte helt fel men jag känner att jag behöver få in lite nyttighet i min kost! Så nu består min frukost av havregrynsgröt där jag häller i massa blåbär, rör runt och så smakar det hur gott som helst (Mia du får ta lite cred för den, hehe). Att allt blir lila är inte fel det heller. Till det kör jag med ett gott knäckebröd med smör, ost och kanske lyxa till med gurka och sedan ett glas juice. Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för Linnéa! Det är värsta fiberbomben jämfört med innan och det känns som att det är mer att tugga i. Ja vi får väl se om den håller i sig, men det ska den nog göra! Man får ju i sig massa bra grejer:
-Fibrer
-Kalcium
-Vitaminer
-Antioxidanter
-Mineraler, med mera...

FFF = Fight For the Fibers!
(Haha, kunde inte låta bli, tyckte den var lite käck)


Up - känslosam men samtidigt rolig och charmig!

Om ni ska se en film, se på Up! Den är alldeles underbar. Jag kan nästan inte förklara hur bra, charmig och härlig den är. Den är verkligen rolig och man skrattar massor, men den är också tragisk. I början (för att inte säga för mycket) får man se gubben Carls liv i revy och hur sedan följderna blir av vissa saker som händer...
Den handlar en del om att kunna släppa taget om någon och leva utan att ständigt tyngas av det förflutna. Den berör och man blir alldeles glad efteråt :) Det är otroligt hur snyggt den är gjord, även fast jag saknar de traditionella tecknade så är det verkligen en fröjd för ögat med animerat!
Se den!



The stars, the stars, shining up above

Jag älskar att åka runt bland stjärnorna och zooma in i galaxer. Hitta saker med namn som vindsnurregalaxen, stoftmoln och hästhuvudnebulosan. Och tyvärr är det i Google Earth... På riktigt, det vore nåt!

Dagens fynd:



Man kan se alla stjärntecken, så vackert :)

INSPIRATION



Linnet är bara för underbart

jag vill ha den kjolen!

Så sött så det finns inte

Sandra här ovan har en underbar blogg:  http://metrobloggen.se/niotillfem

Alla foton från lookbook

Sorgsna intryck - en historia om Schillerska

När jag sorterade papper i mitt skåp fann jag en rolig överraskning. Nämligen en liten text som jag och Astrid skrev i början av 1:an på Schillerska, en mycket pessimistisk historia om hur vi upplevde skolan då. Även fast den är ganska överdriven finns det också en sanning i det hela. Detta är första gången jag publicerar vår berättelse om vardagen på Schillerska...

Sorgsna intryck
När lektionen är slut går jag ut genom rummet med igenbommade fönster. Korridoren är grå och oändlig. När jag sedan öppnar upp de tunga entrédörrarna, möts jag av ett dimmoln av rök. Jag kan se, med stora svårigheter, ungdomar som fyller sina lungor om och om igen med svart, tjock rök. De kastar fimpen på marken som om ingenting har hänt. När jag väl kommer ut ur molnet, skymtar jag min spårvagn åka mot oändligheten. En känsla av oro stiger inom mig och jag börjar springa. Jag springer genom folkmassan och råkar komma in på cykelbanan. En cyklist håller på att köra på mig och blänger surt. Jag ser att 3:an försvinner och jag saktar ner. Jag suckar djupt och intar långsam gång. Jag tittar upp mot himlen och en regndroppe nuddar min kind. Gråa moln intar sin plats på himlavalvet och jag drar upp min krage över hakan. Min blick dras mot spårvagnstiderna och med röda lysande bokstäver står det att min spårvagn är rejält försenad. Ännu en suck.
Tragedin är ett faktum. 

Haha, gud vad seriös jag får denna text att låta, speciellt med presentationen. Men det kanske den var. En ny skola, ny miljö - och nya sorgsna intryck ;)

Pepparkakor, here we come!

Efter en massa bussproblem är nu Mia påväg hit! Då blir det jultema med julmusik, pepparkaksbak, glögg, marabou vinter och inget mindre än Love Actually. Perfekt julfilm! Det saknas liksom bara julgran och presenter så har vi komplett julafton. Åh det ska bli mys! Synd bara att det inte snöar som det gjorde igår...Det kanske låter lite galet men nej, man kan aldrig vara för tidig med julkänslan! Det är ju faktiskt väntan innan som spelar stor roll också :)




Titeln talar för sig själv



Sminkparty!

Ikväll var jag på sminkparty hos Matilda där en tjej från Mary Kay visade oss produkter som vi fick testa. Hur kul som helst! Det började med handkrämer, sen peeling och massa krämer till ansiktet. Sen började det roliga: sminket! Vi fick testa av allt, och jag körde på lila toner på ena ögat (väldigt snyggt! Trodde verkligen inte det var min färg) och det andra grått/sotat. Köpte inget, men nu vet jag vad jag ska kolla efter på Åhléns...



Matildis i full fart :)

Julia :D


Och yes, det var meningen med två olika ögonskuggor! Hehe. Fanns så mycket att välja på!

Sov sött allesammans...


Linnéa bakar lavendelkakor!







Sådär, nu var de klara och det är dags för fikatime! :D
Ha en trevlig tisdagkväll!

Chestnuts roasting on an open fire...

Från mig, till er, en riktigt God Jul! Ååh vad jag längtar till julen, sitter här med jullåtar på Spotify och kanelknäckebröd och vill ha snö. Finns det något bättre med julen? Massa mys, släktningar, julgodis (nom nom!), presenter och julmusik. Åh, måste börja tänka ut finfina julklappar till alla. 
Jag ska gå och ta lite glögg sen tror jag...


The Christmas song, min absoluta favoritjullåt. Sådär gammaldags som det ska vara.

And now to something completely different...(Monty Python citat)
Det är verkligen som en börda har lyfts från mina axlar, jag har inget stort plugg på ett tag. Det senaste har varit fullt av prov i det ena och det andra och nationella. Idag hade jag filmkunskapprov, vilket jag tror gick bra. Svårare än jag trodde dock, mycket bilder från filmer jag inte kommer ihåg att vi sett...men jag kom ihåg alla Charles Chaplin filmer iallafall! ;)
Jag firade detta med att shoppa lite smått, hehe. En längre och mysig grå kofta och en jättefin kjol som passar bra för alla festligheter i framtiden! Det enda tråkiga är att Monty Python-veckan på Tv4 komedi är slut... Monty Python's flying circus har stått på i princip halva veckan.
De slår allt!


Enchanted doll



Marina Bychkova, född i Ryssland och emigrerade till Canada vid 14 års ålder, gör dessa fantastiska porslinsdockor. De är så vackra och detaljrika! De känns verkligen mer som konstverk än dockor.
Vilken är din favorit?








Källa: http://www.enchanteddoll.com/


Sookie....Sookie? Sookie?

Nu bär det upp till Matilda för lite TRUE BLOOD. Och vi har bara två avsnitt kvar!! Aaaah. Nästa säsong kommer ju som de flesta vet till sommaren. Smått irriterande kan man verkligen tycka. Så nu blir det att byta om, inte okej att ha pyjamas tjugo i två ;) Ha en bra lördag!

It was music and it was people everywhere

Så ikväll var det dags för Miss Li och Lasse Berghagenkonserthuset som jag fått gratisbiljett till av far min från symfonikerna som jag höll på att glömma! ;) Har blivit uppväxt med klassisk musik kan man säga, men det är inte förrens nu jag uppskattar och gillar det, haha. 
Jag älskar verkligen Miss Li, hon är så söt och man blir så glad av hennes låtar! Lasse Berghagen däremot hade jag inte så mycket förväntningar på...men han var faktiskt riktigt rolig! Och sjöng låtar som kändes lite musikal-aktiga vilket vi gillar. Det blev lite Lasse-klassiker som teddybjörnen fredriksson och Miss Li hits och nya tappningar. Måste bara nämna hennes klänning som var helt underbar, klarröd med vit spets så som jag gillart. 

Haha, det var lite roligt efteråt. Dirigenten och pianisten var Anders Berglund som spelade piano i så ska det låta förut (alltså han som spelade med Robert Wells, hehe). Jag stod och väntade på pappa bakom scenen och så går han förbi och jag bara: "hehee.." visste inte om jag skulle säga typ tack för konserten så det blev bara nåt konstigt ljud. Men allt gick rätt fort och det blev mest ett leende. Haha, knepigt. Försökte träffa Miss Li men misslyckades...


 

Natti natti!

MARABOU VINTER



Nu är den äntligen här - Marabou Vinter! Med smak av nejlika, kanel, ingefära, kardemumma och vanilj (typ pepparkaka). Köpte den idag, och jisses vilken god choklad! Det kändes verkligen som christmas in a chocolatebar ;) Så om ni älskar julen som jag, köp den!!


"What ya going to do, bleed on me?"

Denna vecka är det Mothy Python-vecka på Tv4 komedi, med en film kl. 21.00 varje dag. Får inte missas! Min favorit är The holy grail :)


Träd har också sina glansdagar

Mitt träd på tomten är inte så mycket för världen denna tid på året...


...Men på våren är det andra bullar!




 Man blir liksom jättelockad att ha picknick under det. Och tankarna går direkt till Mulan:
"Men du, den där blomman är sen. Men jag slår vad att när den slår ut, kommer den att vara den
vackraste av dem alla"


Skulle behöva ett rejält bad i jacuzzin nu...

Ojojoj, nu är Linnéa stressad med det ena med det andra. Imorgon ska jag hålla en muntlig redovisning (nationella) i svenska där ämnet är relationer och starka band. Min infallsvinkel blev tillslut "Det starka bandet mellan barn och föräldrar" där jag ska prata om hur viktig roll och påverkan föräldrarna har i deras barns liv, osv osv. Är lite nervös redan nu, det är en pina att stå inför klassen och redovisa. Får alltid så sjukt torr mun när jag pratar! Är det bara jag? Men det är ju bara 5 minuter (inte mer eller mindre då blir det IG!) av mitt liv.
Imorgon och på torsdag blir det plugg till naturkunskapsprovet på fredag. Det kommer bli mycket kämpande till jul...åh vad jag längtar till jul! Förresten, har skaffat en fin nedräknare under profilbilden till julafton. Och nej, det är inte jag som ändrar den varje dag utan den går av sig själv! ;)

Här kommer ett fint och juligt ljus till er alla:


Nu är det back to business som gäller! Ha det bäst :]


Design i full gång

Vad tycks om min nya signatur längst ner på inlägget? Jag tycker den är rätt finurlig jag :) Har fått lära mig massa trix från bloggen http://www.designadinblogg.se.
Håller också på att hjälpa kusin Elisabeth att designa hennes blogg, länken kommer finnas senare!
Ha det najs, önskar:

RSS 2.0