I'd teach the birds such lovely words and make 'em sing for you

Idag är jag glad! La la la laaa. Ingen aning varför men har en finfin känsla!
Idag har det hänt trevliga grejer:

-Religonprovet kändes rätt bra! Hoppas på bra resultat. Hinduismen är äldst, ca 2500 f.kr. Nu vet ni det (om ni inte redan visste)

-Åt den godaste kladdkakan i historien på Brunos Café. 32 kr, men då delade jag och Caisa. Och det damer och herrar, räckte. Med grädde och hallon på toppen blev det komplett.

-Hade skolfoto och det blev helt okej faktiskt. Porträttfotot blev dock bättre. Kan bero på att Caisa gick loss och stylade min friss och sminkade fint :) Tack!

-Har fått reda på mer om projektarbetet och börjar få en bra känsla av vad det ska bli av det. Göra smycken och ett arbete om historiska smycken, dess utveckling. Hittils iaf!

-Ska nu kolla på 2 and a half men och sticka en svängom. Det är grejer det.Stackars människor

Jag brukar inte ha skadeglädje överhuvudtaget, men detta är ett undantag. Herregud, stackare. Jag skrattade så jag fick tårar! Och killen i slutet! När han ser att de filmar ångrar han sig rejält..
 

Skulle kanske behövt en grönsak till den där...Kan Beethovens första symfoni utantill

Förra veckan var jag med pappa och Göteborgs symfonikerturné till fyra städer i Tyskland, Holland och Belgien. Den var full av klassisk musik (självklart!), sightseeing, konst och massa trevliga människor. Kan direkt säga att jag jag kommer återvända till Amsterdam och Bryssel i framtiden. De var inte alls som jag trodde!
Så här kommer miniatyrbilder (klicka för förstoring) i städerna :)

HamburgBonn
De var minst sagt stolta över Beethoven som föddes i Bonn. Han fanns överallt!Amsterdam

<---Gustavo Dudamel (känd dirigent)

Bryssel
Pampiga byggnader eller vad?Haha jag dör! Fick juicen på flyget och de har ingen
koll på svenska frukter över huvudtaget ;)

Orkesterns videoblogg på youtube :) Have a look vet ja. Man ser pyttelite av mig i slutet i högra hörnet. Arm och hår, haha.


En mycket trevlig dag.

Det blev mycket paket idag, Emil fyller 15 och jag fick äntligen hem ellospaketet! Är helt kär i skorna och blusen som jag skickade hem.Nu återstår packning till resan nästa vecka. Det blir lite Tyskland, Holland och Belgien :) Alltid trevligt att åka iväg. Och hade inget problem att få ledigt, det är så mycket kultur det kan bli. Göteborgs symfoniker+konstmuseum och säkert mer. 
Är bara smårädd för flygresan...jag får alltid otroligt ont i öronen. Får överdosera tuggummi så överlever jag nog! 

Det bästa med hösten är stickade saker.

Blev precis klar med min halsduksliknande krage och jag är jättenöjd! Eskimå-garn är helt klart bäst och billigast, 29 kr/nystan. Till min gick det åt precis tre garnnystan.

Nu är det halsduk till Adam som gäller!Kan aldrig få nog av slott

En mysig och solig dag på Gunneboslott!
Vi gick guidad tur men där fick man inte ta kort så jag smygfotade på den
jättefina toaletten. Kaklet är hur snyggt som helst!

Lite pose sådär :)
Dagens fundering...

...Det kostar 500 miljoner kronor att flytta Zlatan från Inter till Barcelona. Hela 500 miljoner. Tänk vad mycket mer viktigare saker man kunde göra istället, som att ge föda till svältande barn eller medicin till sjuka. Bekämpa HIV.
Bara en tanke.


Vill ha vill ha vill ha vill ha

ÅÅÅÅHH! Dessa kommer snart till mig på posten :D Och jag dör, de är så fina och perfekta! Mormorskängor is the shit. Ellos, endast 349 kr!


Vill dock ha dessa också...Din sko (barnavdelning, perfekt för små fötter) ^^


Lässtund...

Läser just nu Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates och den är väldigt bra och annorlunda. Det slår mig dock att de senaste böckerna jag läst har alla handlat om utsatta kvinnor med en våldsam man. Fast jag älskar böcker om en kvinnas livsöde, gärna historiska böcker (denna är om 40-50 talet).
Jag delar denna kärlek till historiska historier med mor min och vi ska ha Jane Austen-kväll idag. Först blir det Stolthet och Fördom-serien och sen The Jane Austen bookclub :)
Nej nu kan jag inte dra mig från boken mer! Tack Elli för tipset :)
Ha en trevlig lördagskväll!


Hjärta på hjärtatGjorde precis klart ett litet hänge av silvertråd med små pärlor på (som dock inte syns).
Jag gillart!

Your hands are cold

Snart kommer Matilda och hennes hårddisk fylld med True Blood avsnitt! Då blir det popcorn-time :D


Inget mer snack, sång...Zzzhhippaah!

Varje gång jag pratar är det som att jag har blivit besatt av någon hes röktant, och inte lite! Efter att jag har varit snuvig och förkyld är jag nu så hes att jag inte kan prata. Det känns lagom roligt med skola imorgon men kan inte missa mer. Aaah jag blir galen! Känner mig som Ariel där Ursula har tagit min röst (se rubrik).
Igår var jättelyckat, min whiskey-röst som någon kallade det var mer "sexig" enligt vissa så jag får väl bli hes lite oftare ;) Idag är det mer viskande och tonårsmålbrott. Mamma fick stort bidrag till växthus vilket kommer pryda våran trädgård snart, en Ernst-tändsticksask från mig med hans citat på baksidan: "Färgen är som en mogen äldre kvinna som klarar sig på egen hand". Lite lustig sådär. Och Stolthet och Fördom serien med Colin Firth bara för vi är så kära i  1800-talet och Jane Austen :) 

Nej nu ska jag gå och göra te.
Bye!


HIPP HIPP HURRA!

Idag blir Mamma 50 år!

Snart kommer tjocka släkten och då blir det fest :)


Kommer inte på någon rubrik idag :]

Nu bär det strax av mot city där jag ska träffa Mia och vi ska gå på gratis "testa på" friskis & svettis gympa! Underbart. Ska komma igång med simningen nu också, har en del tid till det när jag slutar kl två :)


RSS 2.0