Min studentdag var finast

Nu kära vänner, har jag sommarlov. Det sista sommarlovet i min grundskolehistoria med andra ord. Nu är jag officiellt vuxen! Det stora livet väntar runt hörnet, friheten! Det är med ångestblandad förtjusning måste jag medge. Men så är det väl alltid med nya grejer, det är fascinerande men läskigt. Nu när det riktiga sommarvädret kom idag börjar det kännas ännu mer att sommarlovet är här.

Fredags var den lyckligaste dagen i mitt liv. För jag har tagit studenteeeeen! :D Hihi. Nej men det var en otroligt rolig dag med alla nära och kära men väldigt sorglig. Jag grät en gång på hela dagen och det var när alla studenter sjöng med till we are the champions i aulan. Det var mäktigt. Jag förstod inte förrens fem minuter innan de stora dörrarna öppnades och vi skulle springa ut att det var slut där. Hjärtat slog snabbt och alla hoppade runt av nervositet och glädje. De vinkade att det var dags och Es3b sprang ut till This is how we party med S.O.A.P och stod och hoppade en halv minut. Sekunderna när man sprang ut på rampen (var nära att halka rejält förresten) släppte nervositeten och det var gjort. Aldrig mer kommer jag gå in i den skolan igen eller komma till lektionen där bara halva klassen dykt upp. Eller till alla virriga bildlärare som lever i ett litet organiserat kaos. Nej det är sorgligt och härligt att ta examen.

På mottagningen kom det fina släktingar och vänner och jag fick jättefina presenter. TACK :) Jag är supernöjd över allt verkligen. Går förbi presentbordet ibland och beundrar alla saker och läser korten igen. Fick till exempel en hel uppsättning Mateusporslin i färgen plommon och en husqvarna symaskin.
Studentfesten på Storan blev lite till en besvikelse med dåligt dansgolv. Jag ville ju dansa hela natten lång! Men istället var det dålig musik och vi blev så opepp. Men utan den hade det inte blivit någon avslutning och inget hejdå till alla. Men klassen ska snart ses igen för vi fick pengar tillbaka från flaket som alla ska få tillbaka. Det blev nämligen något fel med vårat flak och vi fick dela ett större och bättre med tak med en annan klass. Så det var en win-win situation helt enkelt!

Kommer sakna ES3B!


Student 2010





 

 






IMORGON GÄLLER DET!

PEPP SOM TUSAN!

OCH LITE NERVÖS :)


Fika



Nu ska jag ta bussen och fika med sötnosen Mia. På Le pain francais såklart :)
Ha en trevlig kväll!

Sjung om studentens regniga dar



Det ser inte så lovande ut för studentdagen än så länge...men det SKA bli sol!

"Sol i sinne. Brun inne." - Rudolf.


New York, Duluth









Vita koftor till den vita klänningen

199 kr, Gina Tricot
199 kr, Lindex
199 kr, Lindex

 

Jag tror det blir den i mitten för min del :)

 


Det där undret under

På fredag den 28:e maj springer jag äntligen ut genom Schillerskas tunga dörrar och det är dags för studentklänning. Den där vita som alla springer staden runt för att hitta. Turligt nog så har jag haft min bestämd sedan två år sedan. MEN den är en gnutta genomskinlig och jag tänker att jag kanske delar detta problem med några andra. Så jag är alltså på jakt efter en underklänning/kjol av något slag! Imorgon ska jag leta i affärer efter en sådan, men redan nu vet jag vilken affär jag ska först till. Nämnligen Twilfit på kungsgatan eller i femmanhuset. På deras hemsida finns en del bra grejer och jag hoppas de passar.
Återstår att se imorgon!

 

Underklänning, 299 kr. Finns i svart och hudfärgad.
Underkjol, 199 kr. Finns i svart och hudfärgad.
Linne som går under allt, 149 kr. Finns i vitt, svart och hudfärgat.
Allt från Twilfit.

Favorit i repris

 

 

 


Fashion Artist painting Reinterpretation of DNA Model Ali Micheal. the image is off of Lula magazine Spring issue 10 the photographer was Catherine Servel

 

Igor + André

 

En fruktansvärt skicklig illustratör som jag älskar. Denna 24-åriga amerikanska killens bilder är otroliga.

Dagens bloggtips

Ni MÅSTE gå in på denna blogg, kalasgott.blogg.se. Den tjejen är en höjdare på att baka! Varning för vattnandes i munnen :)

Strålande dag, inte sant?

Idag är det ju så fint väder! Har legat på gräsmattan bredvid vår lilla bäck/damm, solat och läst bok. Måste ta en liten solpaus känner jag nu. Åh vad livet är underbart. Mindre underbart att skala hundrafemtiotusen potatisar till middagen men det går väl an.

 

Hoppas ni njuter av solen!
Om ni sitter inne och läser detta, gå ut :)

 


Jag brukar inte lägga ut videor på söta djur men detta är ett undantag

 

Hahahaha jag tror jag dör. Tänk att sengångare kan vara så söta ^^ Får ett sånt här för-sött-för-att-vara-sant-anfall känner jag.

Jag har hittat min parfym

 

Nu har jag äntligen hittat min parfym jag ska önska mig i studentpresent, Trésor in love av Lancôme. Inte nog med att flaskan är superfin så doftar den perfekt. Och reklamen har ni säkert sett på tv men den är himla fin tycker jag.

 

Någon annan än jag som tycker att den vackra mannen i reklamen ser ut som han som spelar i filmen Ondskan? Och sen råkar jag veta att tjejen är barnbarn till Ingrid Bergman. Och hennes mamma (Ingrids dotter) är Isabella Rossellini. Så nu vet ni det :)

Sommaren är kommen

Först vill jag påminna om att det är den internatinella conversedagen idag enligt facebook! Så grabba tag i dina chuck taylors och glid runt i dem vet ja.

 

Idag förklarar jag att sommaren äntligen är kommen! ÄNTLIGEN. Imorgon sätts betygen och jag har bara en enda uppgift kvar och det är en akvarellmålning. Och sen är det inget mer plugg på länge. Eftersom studenten är på fredag nästa vecka (I knoow!) så är det enda som cirkulerar i mitt huvud vilken frisyr jag ska ha, vad för mat på mottagningen och om det kommer bli bra väder. Men det ska det bli det har jag bestämt. Och enligt yr.no (som är en väldigt bra vädersida) kommer det vara soligt med lite moln och 14 grader. Det är iallafall inte regn och det kan bli ännu bättre, vem vet.

 

Bara 9 dagar kvar!

Miss Dior Chérie

 

Jag söker efter en ny parfym och kom plötsligt på denna sockersöta reklam för parfymen Miss Dior Chérie. Åh vad jag skulle ge allt för att leva det livet som i videon :) Den är gjord av Sofia Coppola som också regisserat Marie Antoinette och det förvånar inte så mycket. Det är lika mycket bakverk och bleka toner i båda två.

 

Nej jag ska nog ta en sväng och dofta på Miss Dior Chérie idag tror jag.

Första sommarjobbs sommaren

JIPPI! Nu ska jag inte bara dela ut GP alla söndagar i juli + första söndagen i augusti. Utan också den 16-29 JUNI måndag till lördag :D Så nu blir det jobb nästan hela sommaren och det tackar jag gärna ja till!
Var i Kungsbacka idag och skrev på kontraktet så nu är det bestämt. Lite random att de sitter i Kungsbacka, men det gick jättesmidigt med pendeltåg från centralen i 20 minuter. Hihi. Jag är glad.

 


Balfotot

Här är balfotot tillslut! Det gick så fort och vi hann inte le ordentligt men det blev fint ändå :)

Bal på valand!

Balen igår var alldeles alldeles underbar! Så jäkla rolig kväll och alla var dösnygga! Sitter fortfarande dagen efter med den supersygga balfrisyren Angelicas mamma gjorde och drömmer tillbaka. Dock med lite färre hårnålar i håret, jag tog ut ungefär 30 st igår och jag har minst lika många kvar. Men det är så det ska va! Här kommer massa foton från kvällen :)



Färdiga frisyren!


Angelicas färdiga friss!

Jag och min utomordentliga baldejt Angelica, färdigstylade utanför valand.

Christian, Anna och Güler.

Så jäkla snygga ;)












Tack alla som gjorde kvällen till det den blev ♥


Vad är väl en bal på slottet? Den kan vara dötrist och långtråkig och alldeles... alldeles underbar!

Ikväll gäller det ♥


Fantasia - en underskattad Disneyfilm

Kommer ni ihåg Fantasia? Den där Disneyfilmen med klassisk musik som man inte ville se när man var liten för den var så tråkig. Inte lika cool som Toy Story liksom.

Jag har glömt bort Fantasia men nyligen stötte jag på den och har nu fixat den. Och då menar jag den nya versionen från år 2000, det finns en gammal från 1940 också. Den är så fin och vacker med sina små tecknade äventyr till häftig klassisk musik. Det är sju kortfilmer samlade och alla är bra på sitt sätt men jag har fastnat speciellt för två av dem. Det är Firebird och Rhapsody in Blue. Den sistnämnda är uppdelad i delar på youtube så det blir krångligt, men firebird är lite lättare.

Så när du har tio minuter för dig själv; stäng dörren, höj volymen och njut av denna skapelse. Musiken är Eldfågeln av Igor Stravinsky som är en storslagen balett.



Kolla också in rhapsody in blue som är jazzig och riktigt bra, den ståndaktige tennsoldaten av Hans C. Andersen som ni säkert känner igen och noahs ark med en pampig marsh.


En liten jag i ett gammalt fotoalbum



Balfrisyrer från röda mattan




taylor-swift-updo.jpg Wedding S/S 2010 T.Swift image by marz6961


Schillerskas skolbal är nu på lördag!! Det kommer bli en hejdundrande kväll :D Ska bli så roligt att gå på en riktig bal som jag har drömt om sedan jag var liten. Min outfit ser ut som sådan: en röd lite volangig klänning utan axlar, svarta klackar och svart kuvertväska. Men så var det frisyren då vilket just nu är ett litet (stort) problem för mig. Det lutar åt svepande lugg med en boll lite mer åt höger sida (som sista bilden), eller så blir det som på bild 5.
Men hur som haver så har jag samlat lite fina frisyrer att bli inspirerad av!

Ballerina i plasterina



I kultur och idéhistoria har vi gjort en fördjupning och jag valde att göra en parafras av Edgar Degas ballerinor. Det blev denna skulptur! Jag har använt mig av plasterina-lera som aldrig torkar och för att adda lite mer balettouch sydde jag en tyllkjol till henne. Ballerinan står nu i fönstret och blickar ut över köket :) Den ska få flytta med mig vart jag än hamnar i världen.


En fin sång



Jag har upptäckt en ny artist och låt. Hon är riktigt mysig tycker jag, Sarah McLachlan. Och nej, det är inte "Love song" med Sara Bereilles även fast de är lite lika till musiken. Och förnamnet. 


En ganska bra söndag ändå

Gud vad jag är bra på att sätta planer och inte fullfölja dem. Inte bra alls! Idag söndag skulle jag ha påbörjat ett svenska reportage, renskrivit min opponering på Jessicas projektarbete och ändra lite på mitt. Det jag istället fick gjort var att sticka klart en halsduk, dammsuga mitt rum och kolla på Disneys Fantasia och gråta en stänk. Klockan fem hade vi gäster och sen blev det sent. Mina söndagar brukar ofta bli som de inte var tänkta. Men det kanske är bra ändå. Att inte planera för mycket och låta det gå som det vill.

Men jag är ganska nöjd med dagen ändå. Imorgon är det måndag och en ny vecka. På tisdag ska jag träffa Hoffisen, på onsdag ska jag ha långfika (minst 4 timmar, that's for sure) med Mia och på lördag är det bal. Det är bara några av de trevliga saker som händer i framtiden och jag gillart skarpt.

God natt ♥

Lady gaga har fått mig att tänka om



Efter jag såg detta klipp där Lady gaga sjunger live i studio med endast sitt piano blev jag fast. Hon har en unik röst. Jag har varit lite negativ till henne och tyckt att hon inte är så speciellt bra, speciellt pokerface. Ännu en till sån där radioartist tänkte jag. Men jag har nu ändrat min syn på henne och hennes musik måste jag medge. Hon är sjukt talented och pianospelet i början på videon är obeskrivligt. Om du gillade denna akustiska versionen finns det fler på youtube, bland annat pokerface.

Jag säger som en kommentar på pokerface-videon: "I did not like her 3 minutes and 55 seconds ago. Now I do"
Jag önskar bara att hon alltid gör sin musik på detta sätt.


Come to the dark side we have cookies

Då var det bakat! Chocolate chip cookies ligger och svalnar uppe i köket. De var väldigt roliga att göra och den degen var otroligt god! Kan käka bara den, haha. Jag har inte smakat kakorna än men mamma ropar att de är farligt goda, och det låter ju inte fel ;) Nu är det fikatime!








Update: Jädrar vad goda de var!! Ni måste göra dessa. Och om man inte har chocolate chips så kan man hacka choklad. Receptet finns i inlägget innan :)

Chocolate chip cookies

Jag laddar för fullt för att baka chocolate chip cookies för första gången. Jag måste ju använda påsen med chocolate chips jag köpte i usa! Efter en del receptsökande hittade jag ett recept som jag tror blir bra - här hittar du det. Jag återkommer med besked hur de blev!

Hejdå Matilda

Nu åker Matilda (a.k.a Dobby) till USA och jag kommer sakna dig syd!
Ha det bäst <3

The Notebook

Ikväll ska jag se den underbara The Notebook. Jag kommer gråta floder men den är så vacker.






Dagens vits

Vad heter Usama Bin Ladins senile farfar?

Var var det ja Laden.

HAHA.

Godkväll!

Nu har det hänt en stor händelse på min blogg - nämligen ny bloggdesign! Jag har suttit och filat på den idag och tillslut är jag nöjd. Headern har jag hittat på en hemsida som jag snart kommer länka till i menyn. Jag ville ha mer vitt och ljusare design eftersom jag har ganska mycket foton som inte tyngs ner av massa färger runt om. Så jag hoppas ni tycker om den och det gör iallafall jag! Var beredd på lite fel här och var, work in progress ;)

God natt ♥


Once again the sun is rising

God morgon!
Hoppas alla mår bra denna soliga onsdag. Och det är inte vilken onsdag som helst, utan det är kulturdagar på Schillerska. Det är ju kul att se vad alla har gjort och visar upp, men framförallt så är det inga lektioner. Så tisdag-torsdag denna vecka är det ganska chill med andra ord. Jag ska däremot ha svenskaprov klockan ett idag pågrund av askmolnet men det ska nog gå bra. Har pluggat hela morgonen om litteraturen vid sekelskiftet med Kafka, Proust och Hemmingway m. fl. Imorgon ska jag redovisa mitt projektarbete, min smyckeskollektion vilket känns lite pirrigt. Men kul! Min handledare Sonja vill beställa ett av dom så det är lite roligt :)
Idag är det premiär för min NY-tröja i skolan, haha. Så det blir en halv dagens outfit dagen i ära. Det var min lilla uppdatering om dagen!
Ha det bäst,

I could walk a thousand miles

Just nu sitter jag och skriver min inbjudan till min studentmottagning :) Det är inte långt kvar nu! Färgen lila blir som ett litet tema, inbjudningskorten ska vara lila, min studentmössa har lila kokard och skorna är lila. Jag längtar väldigt mycket!

Idag var jag på informationsmöte i gp-huset för jag har ett litet sommarjobb! Jag ska vikariera varje söndag i juli för Matilda som reser bort. Det blir alltså att dela ut tidning klockan fyra på natten. Åh, jag är så glad att jag har nåt att skriva på cv:t. Så idag fick jag veta jag vad jag ska göra om jag känner mig hotad till exempel. Men här i Landvetter är det förhoppningsvis inte så många som strosar runt på natten!

Återupptäckte denna låt precis. Gud vilken härlig nostalgitripp man fick!

RSS 2.0