Är våren äntligen påväg?

Denna veckan har varit helt okej, med mycket målande hemma (vilket det blir rätt dåligt av fast jag går bildlinje) och askul wii-kväll i fredags med the girls från klassen. Men veckans grej måste ändå vart att skolan stängde i fredags! Jag skulle slutat halv sex men alla fick gå klockan 12. Så härligt! Det kan bero på de 5 meter långa (jag skojar inte) istapparna som hänger som mördarmaskiner ovanför tjejernas omklädesrum. Eller snön som äntligen håller på att smälta på taket! Yey! Vårtecken börjar visa sig, långsamt men säkert. Att fåglarna sjunger är nog det härligaste man hört på länge. Eller att jag överväger att ta gummistövlarna istället för vinterskorna till skolan. Hellre slask än snödrivor!

Idag har jag haft besök av Angelica och Matilda och vi har bakat en ljuvlig tigerkaka med smält choklad-glasyr. Mums! Den blev en rejäl hit i detta hus ska jag meddela :) Sen blev det tittande på Glee med Matilda som även fått upp ögonen för denna grymma serie. Nu ska jag se P.S I love you och bli lite ledsen i ögat. Har hört att det är en riktigt sorglig men fin film.
Bye bye applepie!


Stockholm i bilder














Stockholmsresan

Jag tänkte att jag skulle skriva om min Stockholmsresa under lovet vilken jag (tillslut) kom hem ifrån igår. Det var en väldigt rolig och innehållsrik resa men med ett väldigt jobbigt slut. Allt beroende på denna istid vi helt plötsligt har drabbats av!
Jag åkte upp på tisdagen förra veckan och allt gick hur bra som helst. Gjorde mig tillrätta i moster Helénes nya lägenhet på Lidingö och vi båda snorade ikapp med varsin förkylning. Ganska komiskt att vi båda var sjuka hela veckan.
Så på onsdagen var det dags att sy min klänning! Det blev en heldag med detta projekt med moster och hennes vännina i hennes syatelje. Och klänningen blev alldeles perfekt! Den sitter som en smäck på mig :) Bilder kommer lite senare...
Torsdagen däremot bestod av lite secondhand shopping och tittandes på film och försök att krya på sig lite.
fredagen begav jag mig mot Täby där kära kusin Elisabeth bor! Vi åkte på kvällen in till stan och hade en helmysig kväll med shopping, italienska restaurangen Ciao ciao (gå dit om ni ska till hufvudstan!) och till sist en bar på söder. En mycket lyckad kväll ♥
lördagen blev det att gå upp tidigt för att träffa Lilian, som jag inte sett på ett år, och fika på centralen innan mitt tåg skulle gå kl. 15.00. MEN det gjorde det inte, med hälften förseningar och hälften inställda tåg och efter tre timmars väntan och utan någon som helst information gav vi upp och åkte hem till Heléne igen. Det var totalt KAOS. Fullt med människor som var lika förvirrade som jag och en kö med 300 nummerlappar före...
Så det blev ingen hemresa alltså utan bokade en swebus-resa kl 14.00 igår, söndag, som tog mig utan försening hem tillslut. Det var riktigt skönt att äntligen komma hem efter en omtumlande helg. En positiv grej kom dock ut av detta virrvarr och det var att jag fick träffa Lilian längre :)
Idag fick jag tillbaka pengarna från tågresan och det var en lättnad. Tänk att en vinter kan orsaka så mycket problem! Men jag säger bara en sak, stackars alla äldre människor som redan innan ha svårigheter att ta sig fram. Och turister! Sommaren borde komma tidigare iår, that's for sure.

En rätt rolig grej var när jag och Elisabeth gick på tunnelbanan och jag sjunger refrängen till låten nedan "Göteborg e staden på G" och två tjejer går framför oss. Den ena kollar bak och ger mig en sådan blick! Kommer aldrig glömma den, haha. Kanske ingen bra idé att sjunga den där, men va tusan! Göteborg är ändå bäst. Fast jag gillar stockholm. Haha!


En liten musikallåt om Göteborg från Grotesco. Seee den!


Stockholm nästa!

Med underbart härlig förkylningsröst och täppt näsa ska jag snart ta tåget till Stockholm! Huvudmomentet är att sy upp en festklänning som jag ska ha på studentfesten men jag ska även träffa moster Heléne, Lilian och kusin Elisabeth. Ska bli så roligt! Jag är en sucker för att resa och speciellt till hufvudstaden, älskar verkligen Stockholm. Så nu är väskan stängd (tillslut), Mp3:n laddad och full med Glee-avsnitt och tågbiljetten redo. För att hålla mig frisk käkar jag Esberitox från apoteket som lindrar förkylning och det funkar faktiskt helt okej. Kunde ha legat i sängen med rinnande ögon och värkande hals, men icke! 

Stockholm, here I come!

 


Ungefär såhär ska klänningen se ut. Ryggen är för underbar!
 


Glad alla hjärtans dag




Kanske den finaste versionen av
Somewhere over the rainbow med Israel Kamakawiwo'Ole


MARIE ANTOINETTE








Ny design såhär på torsdagskvällen

Jag har ändrat designen lite så det kanske inte riktigt ser ut som det ska. Är det en hiss eller diss? Själv gillar jag denna bakgrund bättre :) Profilbilden ska ändras, därför konstig färg.

Lyssnar just nu på detta album. Fina grejer det ♥ 


Dagens blogg!

Text som ersätter bilden om den inte kan visas 


Jag fullständigt älskar Alex Schulmans blogg. Headern ser kanske inte så inbjudande ut - men jag lovar, ta en titt! Han skriver roligt om aktuella händelser men mest om sin dotter Charlie. Hon är nog den sötaste bebis jag sett :) Bara att hon heter Charlie är så gulligt så jag vet inte vad.
Klicka på bilden för att komma dit!

Nu ska jag springa till bussen! Börjar 12.00 idag :) Så sköönt.
Ha en bra dag!


Disney is back!


Yes, Disney är tillbaka med klassisk handtecknad film igen som de flesta säkert vet. Jag såg Prinsessan och grodan på engelska i helgen och den är riktigt bra! Så mysig och charmig som bara Disneyfilmer är :) Och jag blev inte alls besviken, bra soundtrack (ett måste!) och roliga karaktärer. Jag gillar att Tiana inte är en typisk prinsessa utan en vanlig tjej som vill öppna en restaurang och att allt är sådär härligt jazzigt. Inte så konstigt när den utspelar sig i jazzens ursprungsstad New Orleans! 

Dr. Faciliers låt, älskar den!

 


En låt man blir glad av! (pausa vid 00:40 och se Aladdinlampan. Det är sånt här man upptäcker när man ser en film en andra gång...) 

Till framtida hattmakerier





Idag har jag införskaffat dessa saker till framtida hattmakeri! Vit dekorväv av något slag med guldtråd i, vita rosor och svart flor. För er som letar efter detta ljuva nät, gå till Knapp-Carlsson i Gbg. Där kostar det 89 kronor/metern vilket är ett riktigt kap! För man behöver ju inte så mycket som ska titta fram över ansiktet (inte så mycket som jag tog till bilden kanske, haha).


Grönt är skönt!

DSC_1140

Jag har hittat mina drömörhängen!! En sådan vacker grön färg, åh vad fina de skulle vara till gröna ögon :) Dessa är inspirerade av Angelina Jolies örhängen som hon bar på oscarsgalan och lika är dom! Synd bara att de kostar en förmögenhet, 1 250 kronor. Tänk dem till en enkel svart klänning, ursnyggt.
Jag vill ha, jag vill ha...

klicka här.


Modcloth-inspiration



Modcloth.com måste vara min favorit onlineshop! För att skåda dessa som jag samlat ihop och andra söta skapelser, klicka då på länken ovan och du förs vidare till Modcloths hemsida. Jag ställer mig samma fråga hela tiden, varför har de ingen affär? Jag hade velat bo i den, haha.

RSS 2.0